miercuri, octombrie 5, 2022

Un bătrânel din Iași a ajuns la uimitoarea vârstă de 102 ani și a împărtășit pentru BZI secretul longevității sale. Vasile Țapu, locuiește acum la Căminul de Pensionari „Sfânta Cuvioasă Parascheva” Iași și ne împărtășește că ziua nu trece fără să mănânce sănătos.

„Am venit din 2018 aici, la cămin, și îmi este foarte bine. Am o rutină acum, aici, nu prea fac foarte multe, dar nici nu mai pot. Le fac ușor și cu calm pe toate. Nu știu dacă pot să spun că acesta e secretul unei vieți lungi, dar eu mănânc foarte multe fructe. Pe lista mea de cumpărături sunt mereu următoarele fructe: banane, mure, afine, kiwi. Îmi plac toate fructele, iar în cameră am mereu câte un fruct. Nu trece zi fără să mănânc fructe și am făcut toată viața mea asta. Nu m-am stresat niciodată, chiar de am trăit momente foarte grele în viață”, a declarat Vasile Țapu.

Te-ar mai interesa:  „Boala celor bogați”, tratată foarte simplu. Spec...

Angajații căminului povestesc că acest bătrân este deosebit de calm și relaxat, iar și acesta ar fi un alt motiv al longevității sale.

„Este atât de calm și face toate lucrurile foarte relaxat. El nu se grăbește niciodată. Masa e la ora fixă, mănâncă încet, nu ca noi pe fugă. Stresul nu există la el sau cel puțin așa arată. E un exemplu de liniște și pace”, a precizat ergoterapeutul căminului, cea care se ocupă de activitățile beneficiarilor.

Stilul de viață sănătos nu l-a ajutat să ajungă doar la această vârstă frumoasă, dar Vasile Țapu nu suferă de nicio boală. Acesta nu are nevoie de niciun tratament. Bătrânul reușește să se deplaseze singur și adoră să se plimbe prin curtea căminului de bătrâni. Întreaga echipă a centrului îl privește pe acesta ca pe un exemplu.

Te-ar mai interesa: Alimentul care trebuie scos din dietă. Profesorul ...

„Domnul Vasile chiar este un exemplu pentru mulți dintre noi. Cu toții îl iubim și ne place foarte mult să stăm de vorbă cu el. Mie chiar îmi face plăcere să vorbesc cu el la telefon. Ne înțelegem foarte bine. Să știți că el nu merge la cabinetul medical, decât dacă are nevoie de o pastilă pentru durere de cap sau de stomac, în caz că se simte rău după ce mănâncă, însă el nu are o boală cronică sau ceva. Nu are tratament pe care să-l urmeze. El este foarte activ. În special, cei care nu vor să participe la activități și preferă să stea în cameră la televizor sunt cei care se îmbolnăvesc”, a adăugat ergoterapeutul căminului, care se ocupă de activitățile beneficiarilor.

Te-ar mai interesa: Așa apare cancerul. Preot: Lovim în organe în func...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private