Sari la conținut

De necrezut! Un bebeluș s-a născut la patru ani după moartea părinților săi. Cum e posibil acest lucru

Sursa foto: athiva Doctoul Zilei
Bebelus dezgropat dupa patru zile de la inmormantare

De necrezut! Un bebeluș s-a născut la patru ani după moartea părinților săi. Cum e posibil acest lucru

Shen Jie și Liu Xi, un cuplu din Yixing, provincia Jiangsu din China de Est, au murit într-un accident rutier, în ziua de 20 martie 2013. S-a întâmplat chiar cu cinci zile înainte de de a fi programați să transplanteze unul dintre embrionii fertilizați în Liu.

Ce a urmat de aici, întrece orice imaginație. Întrucât Shen și Liu erau amândoi copiii singuri ai familiilor lor, embrionii păstrați la spitalul Nanjing Gulou au devenit singura speranță a părinților lor îndurerată de a-și continua familia.

Bunicii au intrat în posesia embrionilor pe cale legală

Cu toate acestea, întrucât nu există nicio reglementare în China cu privire la modul de eliminare a embrionilor umani netransplantați, părinții lui Shen și Liu au întâmpinat obstacole în recuperarea embrionilor din spital. Pentru a obține drepturile de eliminare a embrionilor, părinții lui Shen Jie au intentat un proces împotriva părinților lui Liu Xin. Deoarece „trimiterea în judecată a spitalului ar fi prea riscantă”.

În primul proces al cazului, Curtea Populară Yixing a respins petiția părinților lui Shen de a lua embrionii din spital. Motivarea? „Un embrion are potențialul de a se dezvolta într-o viață. Deci nu este permis să fie transferat sau moștenit ca alte obiecte”.

Însă cuplului i s-au acordat drepturile de a dispune de embrioni în cel de-al doilea proces de către Curtea Intermediară din Wuxi. S-a considerat că „embrionii lăsați de Shen și Liu sunt singurii purtători ai genealogiei celor două familii. Iar aceștia poartă amintirile părinților lor și le poate oferi consolare emoțională”.

În septembrie 2014, după ce a câștigat drepturile de a face față embrionilor, Shen Xinnan, tatăl lui Shen Jie, a cerut spitalului Gulou din Nanjing să îi predea embrionii.

Cu toate acestea, spitalul a spus că embrionii nu pot fi transferați decât la o altă instituție medicală decât la o persoană. Deoarece niciun spital din China nu a fost dispus să accepte embrionii, Shen a fost forțat să privească instituțiile medicale din străinătate.

În iunie 2016, a obținut aprobarea pentru primirea embrionilor de la un spital din Laos cu ajutorul unei agenții care oferă servicii de părinți surogat. Cele două cupluri au recuperat apoi embrionii de la spitalul Nanjing Gulou și i-au ținut într-un recipient cu azot lichid. După recuperarea embrionilor, cuplurile s-au confruntat cu o altă problemă – cum să găsească o mamă surogat?

Bunicii au căutat o mamă surogat

Potrivit unui regulament emis de Ministerul Sănătății de atunci în 2001, surogatul este interzis în China. Regulamentul prevede că „tehnologiile de reproducere asistată ar trebui utilizate în conformitate cu politicile, etica și legile conexe de planificare familială ale țării” și „orice formă a surogatului nu este permisă „.

Asta însemna că părinții disperați au trebuit să caute servicii de maternitate surogată de la agențiile subterane. Shen Xinnan a luat legătura cu zeci de agenții de sarcină maternă înainte să se întâlnească cu un bărbat pe nume Liu Baojun, care conduce o astfel de agenție.

Acesta a mers în Laos pentru a găsi o mamă. Dar și aici s-au confruntat cu probleme, pentru că nicio companie aeriană nu a dorit să transporte o sticlă de mărimea unui termos, plină cu nitrogen lichid. În cele din urmă, aceștia au decis să îi transporte cu mașina. Au reușit, în cele din urmă, iar unul dintre embrioni a fost implantat în pântecele unei mame surogat.

Tiantian s-a născut la patru ani ani după moartea părinților săi

La 9 decembrie 2017, femeia laotiană a născut un băiețel într-un spital din Guangzhou, provincia Guangdong a Chinei de Sud. Bunica sa maternă i-a dat numele Tiantian (care înseamnă dulceață) în speranța de a aduce fericire și dulceață familiilor îndurerate. Astfel, bebelușul a venit pe lume la patru ani după moartea părinților săi.

Când Tiantian a împlinit 100 de zile pe 18 martie, Shen Xinnan a aranjat nepotului său o sărbătoare redusă. Bunicii au de gând să-i povestească procesul neobișnuit care a dus la nașterea sa, însă numai atunci când va fi destul de mare ca să înțeleagă.

„Venirea acestui băiat în lume este una tristă. Nu are părinți. Va trebui să-i spunem adevărul într-o zi. Asta este inevitabil”, a spus Shen, potrivit chinadaily.com

Shen a mai spus că îl va minți pe Tiantian că părinții săi au plecat peste mări și apoi îi vor spune adevărul când va îmbătrâni.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel