Sari la conținut

Un chirurg s-a însurat cu o femeie aflată pe patul morții. După decesul soției sale, bărbatul s-a ales cu o avere de 10 milioane de lire sterline

boala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce este boala

Un chirurg s-a însurat cu o femeie aflată pe patul morții. După decesul soției sale, bărbatul s-a ales cu o avere de 10 milioane de lire sterline

Un chirurg din Londra a moștenit întreaga avere de 10 milioane de lire sterline a celei care i-a fost pentru scurt timp soție.

Dr. Chris Lattimer s-a însurat cu respectatul medic Evi Kalodiki cu  doar 3 zile înainte de moartea ei, dar a fost dus în instanță de sora ei după ce aceasta a rămas fără nimic.

Cu doar câteva zile înainte de moartea sa, doctorul Evi Kalodiki a făcut un testament, împărțindu-și averea între partenerul ei și familie înainte de a se căsători cu doctorul Chris Lattimer. Dar căsătoria l-a făcut apoi unicul moștenitor conform legii. 

 

Surgeon inherited $19m after marrying colleague on deathbed, leaving her sister with nothing | PerthNow

Un chirurg s-a însurat cu o femeie aflată pe patul morții

Dr. Evi Kalodiki, un respectat medic din Londra, era bolnavă în stadiu terminal de cancer când a scris un testament în decembrie 2018, care și-a împărțit averea între colegul și partenerul ei, Dr. Chris Lattimer, și familia ei.

După ce a semnat documentul cu privire la ultimele ei dorințe, ea s-a căsătorit cu doctorul Lattimer într-o ceremonie la hospice-ul ei din St John’s Wood, nordul Londrei, relatează Mirror.

Dar, în ciuda faptului că și-a făcut testamentul cu o oră mai devreme, acesta a fost aproape imediat revocat în temeiul legilor căsătoriei vechi de 200 de ani, soțul ei de doar trei zile fiind singurul beneficiar când a murit în noaptea de Revelion 2018.

Sora doctorului Kalodiki, Maria Karamanoli, a lansat o încercare de a reînvia testamentul, în temeiul căruia primește a șasea parte, într-o luptă de la Înalta Curte.

După decesul soției sale, bărbatul s-a ales cu o avere de 10 milioane de lire sterline

 

Dr. Kalodiki s-a născut în Larnaca, Cipru, dar s-a mutat în Marea Britanie în 1984, obținând un doctorat în boli venoase la Imperial College London și a continuat să aibă o carieră lungă și distinsă în medicină înainte de pensionarea ei în 2016. Ea a fost, de asemenea, ambasador pentru înțelegerea culturii grecești în Marea Britanie, membru al consiliului de administrație al Societății Elene și membru fondator al societății în onoarea poetului grec Giorgos Sarantaris.

Dr. Kalodiki a lăsat o avere în valoare de aproximativ 10 milioane de lire sterline, dintre care 3 milioane de lire sterline sunt în Anglia, inclusiv casa ei din Junction Place, Paddington, iar restul în pământ, bani și acțiuni în Cipru și Grecia.

Dr. Lattimer, care s-a recăsătorit de atunci, este, de asemenea, un respectat chirurg vascular consultant și lector superior la Imperial College, precum și autorul a numeroase lucrări științifice.

Documentele din hotărârea preliminară a judecătorului maestru Julia Clark spuneau că întreaga saga s-a desfășurat pe parcursul a două săptămâni la sfârșitul vieții doctorului Kalodiki.

Femeia era bolnavă în stadiu terminal de cancer pulmonar când a fost internată la St John’s Hospice pe 17 decembrie 2018, cu Dr. Lattimer însoțind-o și descrisă ca fiind „ruda ei apropiată”.

„La 24 decembrie 2018, dr. Kalodiki a părăsit hospice-ul temporar pentru a petrece Crăciunul cu reclamantul și familia sa în Croydon”, a mai spus judecătorul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel