vineri, iunie 2, 2023

Un dispecer de la Ambulanţa din Brăila i-ar fi închis telefonul unei femei care cerea ajutor și i-ar fi spus să se descurce singură. 

Femeia cerea ca mama sa să fie transportată la spital, după ce primul echipaj trimis la locuinţa femeii de 79 de ani, care suferise o fractură, n-a avut personalul necesar pentru a o prelua.

„Descurcați-vă, doamnă!”, ar fi fost reacția nervoasă a operatorului 112, atunci când fiica femeii a cerut să fie trimisă o doua ambulanță, de această dată, cu echipajul necesar. Nervos, operatorul i-ar fi închis telefonul în nas.

Te-ar mai interesa: CNAS va deconta noi analize de laborator, radiolog...

Convorbirile sunt înregistrate

„A venit singur un ambulanţier care mi-a spus că trebuie să caut pe cineva, alţi aparţinători sau vecini care să îl ajute. I-am explicat că sunt singurul aparţinător şi am probleme de sănătate. Ulterior, am sunat din nou la Ambulanţă, tot prin 112, şi doamna dispecer de acolo mi-a spus că trebuie să bat din uşă în uşă. Mi-a spus, la un moment dat, că nu are pe cine, mi-a zis descurcaţi-vă şi mi-a trântit telefonul în nas”, a declarat Daniela Nicolae, femeia care a sunat la numărul unic de urgenţă 112.

În urma incidentului, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Brăila a anunţat că va începe o anchetă internă.

Te-ar mai interesa: Moșii de vară 2023. Ce este bine să dai de pomană?...

„Toate convorbirile sunt înregistrate şi o să iau măsuri aşa cum am luat de fiecare dată, să nu se mai repete. Treaba cu închisul telefonului în nas, mă îndoiesc că este adevărată”, a explicat Viorica Iuga, managerul SAJ Brăila,  potrivit antena3.

Fiica pacientei se gândeşte să reclame şi la autorităţi comportamentul operatorului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private