Sari la conținut

Un bărbat a sunat de 364 de ori la 112. Ce „URGENȚE” a avut

apel de urgenta 112
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Apeluri false la 112

Numărul 112, apelat de peste 12.000 de ori în județul Neamț. Printre aceștia se numără și un bărbat de 53 de ani. În primele nouă luni ale acestui an, acesta a sunat la 112, numărul unic pentru apeluri de urgență, de 364 de ori. Ce urgențe a avut?

Potrivit News Moldova, toate apelurile bărbatului din județul Neamț nu au fost urgențe sau apeluri abuzive.

Bărbatul a sesizat, printre altele, că ar fi primit un bilet de trimitere de la medicul de familie, unde vârsta i-ar fi fost completată greșit.

De asemenea, individul a sesizat faptul că poștașul ar fi întârziat să îi aducă cuponul de pensie.

Bărbatul nu s-a oprit aici! El a sesizat că Primăria ar fi modificat un cuib al unei berze de pe un stâlp de electricitate.

Numărul 112, apelat de peste 12.000 de ori în județul Neamț. În perioada ianuarie-septembrie 2022, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112, au fost efectuate 12.299 de sesizări sau solicitări către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamț.

Cei mai mulți dintre apelanți au sesizat accidente rutiere sau alte evenimente rutiere, neînțelegeri cu persoane cunoscute, agresiuni și furturi. 37% dintre apeluri au fost efectuate din mediul urban, iar 63% din mediul rural.

Apelarea abuzivă sau fără motiv la 112 se sancționează cu amenzi de mii de lei și muncă în folosul comunității.

În contextul numărului semnificativ de apeluri transmise la 112, prin care se anunțau posibile atacuri cu dispozitive explozive în diverse locuri publice, și care ulterior s-au dovedit a fi false, Poliția Română a subliniat gravitatea acestor acte și consecințele pe care persoanele care apelează la numărul unic de urgență în mod fals le pot avea.

Amenzile pentru apelarea abuzivă a numărului de urgență 112 ajung până la 2.000 de lei, în timp ce alertarea falsă a autorităților este amendată cu până la 4.000 de lei.

Astfel, alertarea falsă a autorităților se pedepsește de legislația în vigoare prin aplicarea de amenzi cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei sau prin prestarea de la 200 la 400 de ore de muncă în folosul comunității.

Mai mult, cei care săvârșesc din nou contravenția, în interval de un an de la aplicarea primei sancțiuni, pot primi amenzi cuprinse între 4.000 și 8.000 de lei, precum și până la 800 de ore în folosul comunității.

Totodată, pe lângă apelarea falsă, fără a exista în fapt o urgență reală, și apelarea abuzivă poate atrage cu sine o amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei sau până la 200 de ore de muncă în folosul comunității, anunță avocatnet.ro.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel