Sari la conținut

Un doctor lansează un avertisment despre Ozempic după autopsia Lisei Marie Presley

medicament
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Ozempic, medicament ce va fi retras de pe piață

Prețul Ozempic este deja foarte mare – dar experții avertizează că pierderea extremă în greutate vă poate costa și viața.

Dr. Terry Dubrow, chirurgul plastician de frunte din spatele serialului de succes „Botched”, critică metodele drastice pe care un număr tot mai mare de pacienți le riscă pentru a obține o pierdere drastică în greutate, în urma rezultatelor autopsiei Lisei Marie Presley.

Regretata fiică a lui Elvis Presley a murit în ianuarie, la vârsta de 54 de ani. Săptămâna aceasta s-a aflat că aceasta și-a pierdut viața din cauza unei obstrucții la nivelul intestinului subțire, după o operație bariatrică.

Dubrow, în vârstă de 64 de ani, îi îndeamnă acum pe experții din comunitatea de slăbit să conștientizeze pericolele tratamentelor de slăbire, precum Ozempic și chirurgia bariatrică. Într-un interviu în exclusivitate pentru TMZ, a avertizat că s-ar putea ajunge la o situație mortală – mai ales atunci când tratamentele sunt combinate.

Chirurgia bariatrică poate crea țesut cicatricial care poate strangula intestinele, iar cazul Lisei Marie a fost un exemplu grăitor, potrivit doctorului Dubrow, care are un punct de vedere unic în lumea Hollywood-ului, fiind soțul actriței și vedetei de reality TV Heather Dubrow, 54 de ani, cunoscută pentru „Real Housewives of Orange County”.

slabire rapida
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Un doctor lansează un avertisment despre Ozempic

Alte riscuri pe termen lung asociate cu procedura includ hernii, calculi biliari, malnutriție, scăderea glicemiei, ulcere refluxul acid și sindromul de dumping, care poate provoca diaree, înroșire, vărsături și amețeli.

De multe ori, a afirmat Dubrow, pacienții nu pierd suficient de mult în greutate doar cu ajutorul chirurgiei bariatrice și apelează la medicamente pentru pierderea în greutate precum Ozempic pentru a pierde mai multe kilograme.

Cu toate acestea, medicamentul, popularizat în ultimul an de către A-listers, poate încetini și mai mult intestinele.

Este o furtună perfectă: Combinația dintre cicatricile bariatrice, intestinele încetinite de medicamentele pentru slăbit și opioidele pentru a masca durerea se poate dovedi a fi un amestec fatal.

Deși nu există în prezent nicio dovadă că Lisa Marie a luat un medicament de slăbit asemănător cu Ozempic după operație, Dubrow a avertizat pacienții cu privire la riscuri.

„Dacă ai de gând să iei medicamente de tip Ozempic și ai dureri intestinale, te balonezi la stomac, ai dureri, bei alcool cu acestea, ești predispus la obstrucție intestinală și pancreatită”, a declarat medicul hollywoodian pentru presă.

Ozempic a fost, de asemenea, legat de o multitudine de efecte secundare nedorite sau inestetice, cum ar fi eructații excesive și putrede, diaree și slăbirea pielii. Cel mai recent, pacienții au raportat că medicamentul apreciat la Hollywood a declanșat gânduri sinucigașe, conchide NYPOST.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel