Sari la conținut

Un efect post-infecție mai puțin cunoscut. Nimeni nu vorbește despre el, însă te distruge lent și durează luni de zile

sindrom long covid
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome Covid care pot fi ușor confundate cu alte afecțiuni

Încă de la apariția infecției s-a vorbit foarte mult despre efectele pe termen lung cauzate de aceasta. Termenul medical folosit este Long Covid și cuprinde toate manifestările care persistă chiar și după vindecare.

Majoritatea persoanelor care au trecut prin boală acuză o stare de oboseală constantă sau, de asemenea, care este resimțită chiar și la efort fizic redus.

Deși este unul dintre cele mai cunoscute manifestări Long Covid, nimeni nu pare să îi mai ofere importanță, fiind atât de comun.

Acesta a fost înlocuit, ușor, ușor, de alte simptome mai complicate. De asemenea, medicii susțin că această infecție nu afectează organismul numai în timpul bolii, ci și după vindecare, chiar și pentru câteva luni.

Oboseala intensă, un simptom Long Covid important

Simptomele Long Covid se pot dezvolta indiferent de forma de boală manifestată.

Chiar și în cazul variantei Omicron, considerată mai ușoară, medicii au avertizat că poate duce la COVID pe termen lung, notează Times of India.

COVID pe termen lung se referă la starea pe care oamenii o au mult timp după ce s-au recuperat după boală. Astfel, unii pacienți care au experimentat o formă moderată sau severă de infecție pot avea în continuare complicații, confruntându-se cu provocări majore în reluarea activităților de zi cu zi.

Adulții în vârstă și persoanele cu afecțiuni cronice sunt cele mai susceptibile de a avea simptome persistente COVID-19, dar chiar și persoanele tinere, sănătoase, pot cădea pradă efectelor pe termen lung.

Cele mai persistente simptome

Unele dintre cele mai frecvente și îngrijorătoare simptome Covid lung includ oboseala, tusea persistentă, dificultăți de respirație, ceață cerebrală și anxietate. Îngrijirea adecvată și o dietă echilibrată sunt recomandate celor care se confruntă cu sindromul post-COVID.

Pierderea mirosului, un alt simptom persistent

De asemenea, multe persoane se confruntă cu pierderea sau alterarea mirosului. Aceste persoane își pot recăpăta mirosul cu ajutorul unor exerciții de distingere a unor esențe tari.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel