Sari la conținut

Un expert în fitness în vârstă de 97 de ani împărtășește secretele unei vieți lungi și sănătoase: Oamenii nu mor de bătrânețe, ci de neglijență

Elaine LaLanne
sursa foto: daily express
secretele longevitatii

O personalitate din domeniul fitness-ului, în vârstă de 97 de ani, a împărtășit 14 moduri care te-ar putea ajuta să te menții în formă până la 100 de ani.

Elaine LaLanne, cunoscută și sub numele de Lala, care va împlini 98 de ani în martie, este în atenția publicului de peste 70 de ani, după ce ea și regretatul ei soț, Jack LaLanne, au revoluționat fitnessul modern în anii 1950 și 1960.

Cei doi au evidențiat beneficiile pentru sănătate ale exercițiilor fizice regulate, ale unei bune alimentații și ale unei atitudini pozitive pentru sănătatea generală.

Jack a deschis primul club de sănătate modern, cunoscut sub numele de Jack LaLanne’s Physical Culture Studio, în 1936, care a devenit un prototip pentru zeci de săli de sport similare cu numele său, scrie Express.

A fost, de asemenea, prima persoană care a avut o emisiune TV națională de exerciții fizice.

Din păcate, Jack a murit în 2011, la vârsta de 96 de ani, dar Elaine nu avea nicio intenție de a se retrage. Ea a scris o carte despre viața lui Jack, Pride & Discipline (Mândrie și disciplină), iar în prezent este ocupată cu dezvoltarea unui documentar și a unui film de lung metraj.

Bătrâna de 97 de ani a împărtășit cu Telegraph ceea ce datorează vieții sale lungi și sănătoase și energiei de a continua să meargă mai departe.

Ea a declarat pentru ziar: „Oamenii mă întreabă care este secretul pentru a trăi o viață sănătoasă și tânără la 90 de ani. Răspunsul meu este simplu: Exercițiile fizice sunt regele. Nutriția este regina. Puneți-le împreună și veți avea un regat”.

1. Dacă nu te miști, te ofilești

Expertul în fitness a explicat că „accelerezi” procesul de îmbătrânire atunci când nu te mai miști, ceea ce face ca antrenamentele de rezistență, exercițiile de greutate corporală și un aport suficient de proteine să fie o necesitate. „Pentru a vă menține mintea activă, trebuie să fiți activi”, a spus Elaine.

2. Îmbinați-vă exercițiile fizice

De la întinderi la golf și de la curățarea furtunului la ridicarea de greutăți, ar trebui să vă propuneți atât exerciții de întărire musculară, cât și activități aerobice 20 de minute în fiecare zi.

Elaine a spus: „Oamenii de știință au descoperit că neuronii cerebrali – celulele speciale care îndeplinesc toate funcțiile necesare pentru a vă menține în viață, precum și pentru a vă ajuta să gândiți și să vă îmbunătățiți memoria – cresc după câteva săptămâni de exerciții fizice.”

3. Păstrați-vă talia în formă

Bătrânul de 97 de ani a explicat că, cu cât ai mai puțină grăsime, cu atât ai mai multă energie. „Fiecare kilogram de greutate în exces pune o presiune inutilă asupra inimii”, a adăugat ea.

4. Nu vă plictisiți. Sau plictisitoare!

De asemenea, ea a recomandat să ai mereu ceva de făcut, pe cineva pe care să îl iubești și ceva care să te facă să aștepți cu nerăbdare. „Oamenii nu mor de bătrânețe, ci de neglijență și inactivitate”, a spus Elaine.

5. Mănâncă alimente în starea lor naturală

Expertul în fitness a subliniat importanța consumului de fructe și legume proaspete, evitând în același timp alimentele procesate „pe cât posibil”.

6. Nu țineți diete

În timp ce dietele la modă vin și pleacă, baza pentru condiția fizică „rămâne constantă”. „Mănâncă bine, ca să nu poți greși”, a spus Elaine.

7. Gândiți tânăr

Când Elaine avea 27 de ani și a început să facă exerciții fizice, credea că este bătrână. Iar acum, la 97 de ani, spune că se simte tânără.

Elaine LaLanne
sursa foto: daily express

8. Gândește pozitiv

Pentru a-și marca cea de-a 60-a aniversare, soțul ei a înotat până la Alcatraz încătușat, remorcând o barcă de 1.000 de kilograme, dar a spus că întotdeauna s-a văzut ieșind din apă, a povestit Elaine.

9. Răbdarea câștigă cursa

Expertul în fitness a explicat că răbdarea, timpul și neobosirea pot contribui la o viață lungă.

„Mi-am rupt toate tendoanele de la genunchiul stâng acum 25 de ani, rotula mi-a căzut în picior, dar m-am reabilitat”, a spus ea.

10. Aveți parte de răsfățuri ocazionale

Elaine a recomandat să vă tratați sănătatea ca pe un cont bancar. Ea a spus: „Trebuie să vă câștigați dreptul de a vă bucura ocazional de un cocktail sau de un desert”.

Atâta timp cât vă bucurați de toate cu moderație, puteți rămâne sănătoși.

11.Nu neglijați somnul

Bărbatul de 97 de ani a explicat că este important să te odihnești și să dormi bine chiar dacă simți că ai multă energie.

12. Înconjoară-te de oameni tineri

Elaine a explicat că atunci când prietenii soțului ei au trecut în neființă, Jack a spus că este timpul să găsești prieteni mai tineri. „Așa că eu gândesc tânăr și mă comport ca un tânăr”, a adăugat ea.

13. Nu pierdeți timpul cu regretele

Expertul în fitness a recomandat să te concentrezi pe deciziile „bune” pe care le-ai luat, în locul celor rele.

14. Corpul tău este cel mai de preț bun al tău

Ea a adăugat că tu ești „prioritatea”. „Din cele 1.440 de minute din zi, nu este înțelept să investești 8 minute în tine?”. a întrebat Elaine.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel