Sari la conținut

Un expert recomandă șase alimente și băuturi cu proprietăți anti-cancer. Acești compuși pot ajuta la detoxifierea organismului, la reducerea inflamației și la prevenirea creșterii celulelor canceroase

dureri de oase, simptom de cancer
Sursa foto: Arhivă doctorul Zilei
Durerile de oase pot indica boli grave

Anumite alimente și băuturi pot reduce inflamația din organism și protejează celulele de deteriorarea lor, a declarat un expert.

Alimentația joacă un rol important în sănătatea și bunăstarea noastră generală, unele alimente crescând sau scăzând riscul unor afecțiuni precum colesterolul ridicat și tensiunea arterială ridicată.

Prin urmare, organismele de sănătate recomandă în mod obișnuit să urmați o dietă sănătoasă și echilibrată, alături de alte sfaturi generale, cum ar fi exercițiile fizice, renunțarea la fumat și reducerea consumului de alcool.

Cu toate acestea, potrivit cercetărilor, dieta ar putea avea, de asemenea, un efect asupra probabilității de a dezvolta cancer.

Expertul în wellness, consilierul nutrițional și supraviețuitoarea cancerului, Lauren Lepley, a vorbit în exclusivitate cu Express.co.uk pentru a explica mai multe.

Ea a spus: „Nu am fost niciodată în stare să fac asta: „Cercetările au arătat că aceste alimente și băuturi pot preveni cancerul prin reducerea inflamației din organism, protejând celulele de deteriorare și împiedicând creșterea celulelor canceroase.”

Dna Lepley a prezentat patru tipuri de alimente și băuturi care ar putea avea proprietăți „anti-cancer”.

Fructe de pădure

„Fructele de pădure, cum ar fi afinele, zmeura și căpșunile, conțin antioxidanți care ajută la prevenirea deteriorării celulelor și la reducerea inflamației, care poate duce la apariția cancerului”, a spus ea.

Legume crucifere

Ea a detaliat: „Legumele crucifere, cum ar fi broccoli, conopida și varza de Bruxelles, conțin compuși care pot ajuta la prevenirea cancerului.

„Acești compuși pot ajuta la detoxifierea organismului, la reducerea inflamației și la prevenirea creșterii celulelor canceroase.”

Acest lucru a fost susținut de un studiu, publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului în 2018, care a constatat că femeile care consumau mai multe legume crucifere aveau un risc mai mic de cancer de sân.

Ceaiul verde

Dna Lepley a comentat: „Ceaiul verde conține polifenoli, care sunt antioxidanți puternici ce pot ajuta la prevenirea cancerului.

„Cercetările au arătat că ceaiul verde poate ajuta la prevenirea diferitelor tipuri de cancer, inclusiv a cancerului de sân, de prostată și de plămâni.”

O lucrare, publicată în revista Nutrients în 2019, a constatat că consumul de ceai verde a fost asociat cu un risc redus de cancer colorectal, cunoscut și sub numele de cancer de intestin.

Usturoi

„Usturoiul conține compuși de sulf care pot ajuta la prevenirea cancerului prin împiedicarea creșterii celulelor canceroase și reducerea inflamației din organism”, a spus ea.

Un studiu, publicat anul acesta în European Journal of Nutrition, a concluzionat că usturoiul are un „efect protector” împotriva cancerului intestinal.

Turmeric

Ea a spus: „Turmericul conține un compus numit curcumină, care are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care pot ajuta la prevenirea cancerului.

„Cercetările au arătat că curcumina poate ajuta la prevenirea diferitelor tipuri de cancer, inclusiv a cancerului de sân, de colon și de prostată.”

Spirulina

Ea a adăugat: „Spirulina este un tip de alge albastre-verzi care este bogat în proteine, vitamine și minerale.

„Este, de asemenea, o sursă bună de antioxidanți, care pot ajuta la protejarea organismului de daunele cauzate de radicalii liberi.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel