Sari la conținut

Un fals medic, arestat preventiv. El cerea bolnavilor bani sau bijuterii pentru aşa-zisele consultaţii

relatia medic-pacient
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Un bărbat în vârstă de 36 de ani din judeţul Dâmboviţa a fost arestat preventiv de magistraţii din Braşov după ce, pretinzând că este medic cardiolog, a înşelat mai multe persoane cărora le-a promis tratamente pentru diverse afecţiuni.

Poliţiştii au identificat trei persoane pe care bărbatul le-a înşelat, de la una dintre acestea, căreia i-a promis să îi vindecă afecţiuni locomotorii, primind 7.000 de lei.

Bărbatul din judeţul Dâmboviţa a fost arestat preventiv, joi, prin decizie a Judecătoriei Făgăraş, fiind cercetat pentru trei infracţiuni de înşelăciune. El se prezenta drept medic cardiolog şi susţinea că poate vindeca diverse afecţiuni.

”Ancheta, pe care poliţiştii au desfăşurat-o în urma primirii unei sesizări, în care falsul medic ar fi primit suma de 7.000 de lei de la o persoană, sub pretextul că îi va oferi tratament pentru afecţiuni locomotorii, a arătat că acesta ar mai fi înşelat anterior alte două persoane cu afecţiuni medicale, cărora bărbatul le-ar fi promis vindecarea, contra unor sume de bani sau bijuterii pe care le-a şi primit de la acestea”, informează reprezentanţii Poliţiei Braşov.

Surse judiciare au declarat că falsul medic nu avea cabinet, nici nu îşi primea pacienţii într-un loc anume, ci aşa-numitele consultaţii erau, de fapt, discuţii, în cadrul cărora le promitea că poate să îi vindece de diverse boli pe care alţi medici nu le vindecaseră.

Aceleaşi surse citate de News.ro au precizat că bărbatul nu are niciun fel de studii de specialitate, ci este cunoscut ca infractor. Anterior, el a fost condamnat pentru infracţiuni cu violenţă.

Bărbatul s-a mutat din localitatea natală din judeţul Dâmboviţa în municipiul Făgăraş, iar acolo racola persoanele pe care promitea să le vindece, după care dispărea, cei care îi dăduseră bani sau bunuri de valoare nemaiputând să îl contacteze.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel