Arată ca niște gogoși portocalii, netede și au călătorit până la noi tocmai din Spania, unde sunt cunoscute sub denumirea de paraguayos. Românii le-au numit piersici plate și, în ciuda prețului destul de piperat, nutriționiștii spun că merită încercate. Sunt mai dulci decât piersicile de la noi, mai mici, cât să-ți încapă în căușul palmei, și nici nu dau la fel de multă aciditate la stomac.
Deși aceste fructe cresc în China încă de la începutul secolului XIX, străinii au început să le cultive din anii 2000, iar de atunci delicatesele au inundat piețele din toată lumea. În 2005, au devenit populare printre copiii britanicilor, care le luau drept gogoși, dar și datorită cojii netede, fără puf, cum au piersicile obișnuite.
Adulții care le-au încercat spun că piersicile plate au un gust deosebit, cu tentă de migdale, că lasă mai puțină zeamă și că pulpa se desprinde ușor de coajă, lucru care exclude efectul de “mâini lipicioase”.
Specialiștii merg chiar mai departe, adăugând că piersicile plate sunt mai scăzute în acid, ceea ce la face mai “prietenoase” cu stomacul. De altfel, ele sunt recomandate pacienților suferinzi de colon iritabil, cărora puful piersicilor normale le declanșează usturime, arsuri și dureri.
Andreea Ciulac
Reguli de somn. Somnul este un proces fiziologic esențial pentru viața omului, asemenea setei și…
Cum știi că partenerul te înșeală. E un adevăr absolut faptul că, într-o relație, încrederea…
Semnificația ramurilor de salcie în satul tradiţional românesc. Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sunt astăzi în…
Experții spun că dușurile zilnice nu au niciun beneficiu dovedit pentru sănătate, subliniind că spălarea…
Dacă ați cumpărat recent acestă ciocolată nu o mai mâncați, a fost retrasă de la…
Un român l-a dat în judecată pe Dumnezeu. Din seria „mare ți-e grădina, Doamne, și…