Sari la conținut

Un fruct la îndemâna oricui ține bătrânețea la distanță. Are în coajă o substanță-minune care întinerește mușchii

O echipa de cercetatori a descoperit ca merele previn imbatranirea datorita unor substante ce se gasesc in coaja fructului si care previn atrofierea muschilor, potrivit Daily Mail. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Iowa sustin chiar ca muschii unei persoane in varsta pot sa intinereasca dupa doua luni de tratament.
Ei au spus ca atat coaja de mar, cat si rosiile verzi au proprietati chimice care pur si simplu pot da timpul inapoi pentru muschii imbatraniti. Acum, cercetatorii spera ca descoperirea poate duce la noi terapii care ii vizeaza pe pensionari si alti adulti si pe care i-ar putea ajuta sa ramana intr-o forma buna mai mult timp.

Atrofierea muschilor odata cu varsta este cauzata de o proteina numita ATF4, iar doi compusi naturali ar putea reduce activitatatea acesteia, dupa cum au declarat oamenii de stinta de la Universitatea din Iowa. Unul dintre acesti compusi este acidul ursolic din mar, iar celalalt este tomatidinul din rosiile verzi, dupa cum a spus Christopher Adams, profesor in medicina interna si principalul autor al studiului.
Dupa doar doua luni de tratament, in cadrul testelor pe soareci s-a descoperit ca masa musculara creste cu 10% si este imbunatatita cu 30%.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.