marți, decembrie 6, 2022

Ingredientul din bere care lupta cu boala Alzheimer. Berea este una dintre cele mai vechi și mai populare băuturi din lume, unii oameni iubind, iar alții urând gustul distinct și amar pe care îl dă hameiul folosit pentru a aromatiza numeroasele sale varietăți.

Dar o bere cu o cantitate ridicată de hamei ar putea avea beneficii unice în a inhiba dezvoltarea bolii Alzheimer.

O cercetare recentă, publicată în ACS Chemical Neuroscience raportează că substanțele chimice extrase din florile de hamei pot, în vasele de laborator, să inhibe aglomerarea proteinelor beta amiloide, care este asociată cu boala Alzheimer (AD).

Te-ar mai interesa: Secretul longevității celei mai frumoase bunicuțe ...

Boala Alzheimer este o boală neurodegenerativă debilitantă, adesea marcată de pierderi de memorie și schimbări de personalitate la adulții în vârstă. O parte din dificultatea în tratarea bolii este dată de decalajul de timp dintre începerea proceselor biochimice care stau la baza acesteia și apariția simptomelor, mai mulți ani separându-le. Acest lucru înseamnă că, înainte ca cineva să își dea seama că ar putea avea această boală, la nivelul sistemului nervos se produc leziuni ireversibile.

În consecință, strategiile preventive și terapeutice care pot interveni înainte de apariția simptomelor prezintă un interes crescând pentru cercetători, potrivit EurekAlert.

Te-ar mai interesa: Dana Budeanu, mesaj incendiar pentru ministrul Săn...

Florile de hamei, cercetate pentru potențialul lor de inhibare a proteinelor beta amiloide, asociate bolii Alzheimer
Una dintre aceste strategii implică alimentele care au un anumit tip de funcție medicinală sau nutrițională.

Florile de hamei, folosite pentru a da aromă berii, au fost explorate ca unul dintre aceste potențiale nutraceutice, studii anterioare sugerând că planta ar putea interfera cu acumularea de proteine beta amiloide asociate cu AD.

Te-ar mai interesa: Trage apa doar după ce pui colacul! Greșeala pe ca...

Anumiți compuși din hamei ar putea combate dezvoltarea bolii Alzheimer

Ca să identifice acești compuși, cercetătorii Cristina Airoldi, Alessandro Palmioli și colegii lor de la Societatea Americană de Chimie (ACS) au creat și au caracterizat extracte din patru soiuri comune de hamei, folosind o metodă similară cu cea utilizată în procesul de fabricare a berii.

În cadrul testelor, ei au descoperit că extractele aveau proprietăți antioxidante și puteau să prevină aglomerarea proteinelor beta amiloide în celulele nervoase umane. Cel mai reușit extract a fost cel de hamei Tettnang, care se găsește în multe tipuri de bere blondă și de bere ușoară.

Te-ar mai interesa: Metoda prin care Irina Loghin își curăță organismu...

Atunci când acest extract a fost separat în fracțiuni, cel care conținea un nivel ridicat de polifenoli a prezentat cea mai puternică activitate antibiotică și de inhibare a agregării. De asemenea, acesta a promovat procesele care permit organismului să elimine proteinele neurotoxice.

Cercetătorii spun că, deși această lucrare nu justifică consumul mai multor beri amare, ea arată că anumiți compuși din hamei ar putea servi drept bază pentru alimentele cu un anumit tip de funcție medicinală sau nutrițională, care să combată dezvoltarea bolii Alzheimer.

Te-ar mai interesa: Câtă pâine e indicată pe zi? Nutriționist: ”Mental...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private