Sari la conținut

Un ingredient toxic este folosit mereu în prepararea prăjiturilor. Nu vei ghici care este!

Sursa: Unsplash

Prăjiturile făcute în casă nu au nicio competiție. Cu siguranță, credem că sunt și mult mai sănătoase deoarece știm exact ce ingrediente ajung în compoziția acestora. Dacă, însă, lucrurile stau altfel?

Majoritatea prăjiturilor vor avea o aromă mult mai puternică și plăcută dacă adaugi puțină coajă de lămâie rasă. Cu toate acestea, puțini știu că această coajă poate fi extrem de toxică, din cauza cantității mari de pesticide și conservanți cu care suprafața este tratată.

Coaja citricelor, toxică pentru organism

Lămâile, portocalele, mandarinele și celelalte citrice străbat un drum lung până ajung pe tarabe. Pentru ca fructele să nu se strice în tot acest inteval, transportatorii injectează în coaja acestora mai multe substanțe.

Chiar dacă aceste substanțe nu afectează fructul, otrăvesc coaja acestuia. O echipă de cercetători de la Universitatea din Wageningen – Olanda, în colaborare cu mai mulți profesori din cadrul Universității Dunărea de Jos – Galați au descoperit care sunt substanțele periculoase din coaja citricelor, scrie vbiz.ro.

 

1. E 230 Difenilfenol – conservant artificial. Vorbim despre un pesticid care nu permite dezvoltarea mucegaiurilor pe coaja fructelor. Doza maxima admisa prin lege este de 0,1 mg/kg corp. In concentratii mari, aceasta substanta poateprovoca sangerari interne.

2. E 231 Ortofenilfenol – conservant de suprafata ce poate produce alergii la contactul cu pielea, mai ales in cazul copiilor. Legea permite o doza maxima de 0,2 mg/kg corp.

3. E 233 Tiabendazol – este un fungicid folosit pentru suprafata fructelor. Doza maxima admisa prin lege este de 0,1 mg/kg corp. Un consum peste limita poate produce sangerari interne, intoxicatii sau alergii.

Important: Substantele de mai sus nu reprezinta un pericol decat daca sunt inghitite

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: