Sari la conținut

Un medic a dezvăluit când este INTERZIS să bei ceai

Ceai de plante
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
ceaiul care este mai dăunător decât țigările

Bei ceai după o masă copioasă? Ei bine, trebuie să știi că acest obicei nu este recomandat de medici. Poate deveni periculos pentru sănătate și siluetă.

Nutriționistul Marina Sorokina spune că metabolismul va încetini imediat dacă bei ceai după ce ai terminat de mâncat.

„Adevărul este că, după ce termini de mâncat, trebuie să-i dai timp stomacului să înceapă să lucreze pe deplin. Dacă bei lichide imediat după ce ai terminat de mâncat, metabolismul tău va încetini semnificativ”, explică expertul.

„În plus, datorită abundenței taninului din ceai, organismul va fi mai puțin capabil să absoarbă nutrienții benefici. În principal magneziu și fier. Dacă bei ceai cu mâncarea de multă vreme, atunci nu este de mirare că ai hemoglobină scăzută”, a spus medicul.

„O altă problemă care îi așteaptă pe toți iubitorii acestei băuturi este obezitatea. Da, da, ai citit bine! Majoritatea oamenilor beau ceai cu 2-3 linguri de zahar la pahar, iar bautura este intotdeauna completata de biscuiti, prajituri, bomboane si alte dulciuri”, adauga dr. Sorokina.

Așadar, dacă vrei să ai un corp zvelt și o sănătate bună, atunci ia o pauză între mese și ceai de cel puțin o jumătate de oră. Dacă este consumată corespunzător, o băutură fierbinte din plante are o serie de beneficii.

ceai de plante
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Băutura caldă conține vitamine

Vitamina C – conținutul său în frunzele proaspete de ceai este de 4 ori mai mare decât în ​​lămâie sau portocală. Datorită taninului, până la 70% din vitamina C se păstrează în timpul gătirii.

Vitamina P – întărește efectul acidului ascorbic, conform conținutului său, ceaiul este liderul incontestabil în rândul plantelor.

Cum se prepară corect ceaiul

După ce ai ales ceaiul, aducerea apei la temperatura corectă este crucială – dacă apa este prea fierbinte, va arde ceaiul. Dacă e prea rece, ceaiul abia se va înmuia.

Pentru a complica lucrurile, diferite ceaiuri necesită temperaturi diferite ale apei. Ceaiurile negre, închise la culoare și ceaiurile din plante au nevoie de apă fierbinte; ceaiurile verzi, albe și oolong necesită o apă puțin mai rece.

Ghid pentru prepararea ceaiurilor

Pentru ceaiurile negre (pu-erh) și infuziile din plante (tisane), folosește apă clocotită. Pentru ceaiul negru, adu apa la fierbere, apoi ia-o de pe foc și las-o să stea timp de 30 până la 60 de secunde.

Pentru ceaiurile verzi, albe și oolong, adu apa la fierbere, ia-o de pe foc și așteaptă un minut sau două înainte de a adăuga ceaiul. În cele din urmă, pentru orice ceai care este foarte delicat – un ceai alb sau verde deosebit de subtil, să zicem – așteaptă și mai mult timp.

Toarnă apa peste ceai și lasă să se infuzeze timp de 3 până la 7 minute La fel ca și cantitatea de ceai pe care o folosești, timpul pe care îl petreci la infuzat va ține de preferințele personale. Infuziile din plante au nevoie de cea mai mare perioadă de infuzare (între 5 și 7 minute); ceaiurile albe au nevoie de cea mai mică (doar un minut sau două).

Pentru orice alt ceai (negru, verde, oolong, negru), 3 minute e timpul ideal. Gustă ceaiul în acest moment – dacă îl vrei mai tare, continuă să îl fierbi!

Dar nu lăsa ceaiul să zăbovească la nesfârșit în cană/ceainic, altfel va deveni taninos și amar, potrivit libertatea.ro.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel