Sari la conținut

Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu sângele tău când bei lapte

Celebrul medic rus Alexander Myasnikov a dezvăluit cum afectează consumul de lapte sângele. El împărtășește faptul că produsele lactate ar putea să nu fie sigure pentru persoanele în vârstă. Nu este vorba doar de lactoza pe care o conțin, ci și de bacterii specifice și de capacitatea de a crește glicemia.

Cum afectează laptele sângele

Potrivit expertului, laptele proaspăt conține o enzimă care poate provoca o lipsă de coagulare a sângelui, ceea ce poate duce la sângerări abundente. În plus, acesta poate conține estrogeni, al căror exces duce la pubertate precoce la fete.

În același timp, laptele este bun pentru copiii mici, deoarece conține calciu și vitamina D, care sunt necesare pentru organism. Este un produs echilibrat, care conține multe oligoelemente, inclusiv proteine, grăsimi și vitamine, notează specialistul.

Pentru intoleranța la lactoză, adulții pot bea un pahar de băutură cu conținut scăzut de grăsimi pe zi. Acesta ar trebui să fie lapte care a fost supus unui tratament termic. Merită adăugat că orice tip de lapte este periculos pentru pacienții diabetici și persoanele cu afecțiuni prediabetice.

Astfel de produse, precum și brânza de vaci, ridică foarte repede nivelul de zahăr din sânge. Consumul poate duce la infectarea cu tuberculoză extrapulmonară și alte boli. Adevărul este că laptele de vacă conține tot ceea ce îmbolnăvește acest animal: bacterii, bacili de tuberculoză și multe altele.

Nocivitatea laptelui

Nocivitatea laptelui este observată în cazul unui consum excesiv, precum și la persoanele cu intoleranță la lactoză (deficit de lactază). În cazul în care aveți intoleranță la lactoză, consumul de produse lactate duce la balonare, probleme intestinale (diaree sau constipație) și dureri abdominale. Activitatea lactazei scade, de obicei, odată cu vârsta.

Printre efectele nocive ale produsului comentat se poate număra un risc sporit de infectare cu bruceloză dacă nu este manipulat corespunzător. Consumul acestui produs peste normă duce la un aport excesiv de kilocalorii și la creșterea formării de gaze în intestin.

Excesul (mai mult de doi litri pe zi) pe zi în alimentație este asociat cu un risc crescut de cancer de sân la femei și de cancer de prostată la bărbați. Indicații pentru restricționarea consumului de lapte: insuficiență de lactază; alergie (vacă, capră); obezitate; exacerbarea bolilor gastro-intestinale (pancreatită, colecistită, gastrită); amigdalită (inflamarea amigdalelor).

Nu este recomandat să consumați acest produs dacă aveți dureri în gât, secreții nazale sau tuse. O răceală poate crea un teren propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

La persoanele cu activitate slabă a lactazei, dacă este prezentă tusea, acest produs poate crește producția de mucus și agrava simptomele.

Laptele favorizează, de asemenea, simptomele acneei, deoarece crește producția de sebum. Laptele de vacă la copiii din primul an de viață poate provoca anemie severă (anemie) ca urmare a absorbției reduse a fierului în stomac, conchide sursa.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel