Sari la conținut

Un medic a dezvăluit cine NU ar trebui să bea cafea cu lapte

Consumul de cafea și infecțiile virale sau gripă
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Nu beți cafea dacă aveți infecții virale sau gripă

Mulți oameni beau cafea cu lapte și nici nu se gândesc că s-ar putea să nu fie bine pentru ei.

Cine nu ar trebui să bea cafea cu lapte?

Cafeaua cu lapte și diverși aditivi nu este recomandată persoanelor care doresc să slăbească. Acest lucru este împărtășit de nutriționistul rus Dr. Yevgeny Arzamastsev.

Persoanele care beau cafea cu lapte de mai multe ori nu consideră această băutură un aliment și nici măcar nu se gândesc la conținutul său caloric. Dar, potrivit nutriționistului, aceasta este o greșeală gravă. Laptele din cafea acționează ca un factor caloric.

Adesea i se adaugă siropuri și zahăr. Toate acestea, bineînțeles, vor crește și mai mult conținutul caloric al băuturii, iar pe acest fond greutatea poate crește.

„Prin urmare, cafeaua cu lapte ar trebui să fie limitată sau cel puțin controlată de persoanele care doresc să slăbească, precum și de persoanele supraponderale. Acestea din urmă este mai bine să o excludă complet sau cel puțin să bea cafea pură”, recomandă expertul.

Consumul de cafea și infecțiile virale sau gripă
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Doctor: Laptele crește riscul acestor boli

Laptele este nesănătos – aceasta este opinia unui număr mare de specialiști moderni. Studiile au arătat, de asemenea, că acest produs poate avea un efect negativ asupra dinților și oaselor și chiar poate favoriza apariția cancerului. Iată ce spune medicul rus Igor Strokov, citând date științifice.

Laptele – beneficii și efecte nocive

Expertul adaugă că, potrivit unui număr tot mai mare de studii, laptele de vacă poate provoca, de fapt, probleme de sănătate. „Acesta conține mult calciu. Este de fapt bun pentru sănătate, dar există o capcană: din cauza conținutului ridicat de zahăr din lapte, acesta vă poate afecta și dinții”, spune nutriționistul Igor Strokov.

Acest lucru este valabil mai ales pentru copii, dar și adolescenții sau adulții pot avea efecte negative în urma consumului acestui produs. Studiile au arătat că băutura albă nu crește stabilitatea oaselor, iar consumul său excesiv poate duce chiar la fracturi.

Unele studii au arătat, de asemenea, că poate duce la un risc crescut de cancer, în special de cancer ovarian. „De fapt, produsele lactate nu sunt dăunătoare pentru organism. Dar depinde și de consum – eu recomand un pahar de băutură albă pe zi”, spune expertul.

Acest produs ne oferă energie sub formă de zahăr și grăsimi și este bogat în proteine. Unele studii arată că un consum moderat al acestuia reduce riscul de hipertensiune arterială, de cancer de colon și de obezitate. Dar și în acest caz, știința este mixtă, iar opiniile sunt contradictorii.

Deși produsele lactate sunt bogate în vitamine și nutrienți, există studii care arată că un consum ridicat de produse lactate, cum ar fi laptele și brânza cu conținut scăzut de grăsimi, poate crește riscul de cancer de prostată și de sân.

De asemenea, în ciuda beneficiilor calciului, unele dovezi științifice leagă consumul excesiv al acestui produs de un risc crescut de cancer de prostată, iar conținutul ridicat de vitamina D și consumul din lapte de un risc crescut de cancer pancreatic.

Excesul de calciu sau hipercalcemia poate provoca constipație, pietre la rinichi sau insuficiență renală. Acest lucru apare rareori din cauza dietei de lactate în sine, dar poate fi periculos atunci când o persoană ia suplimente de calciu.

Cercetările au arătat, de asemenea, că consumul de produse lactate bogate în grăsimi, cum ar fi untul, poate crește riscul de a dezvolta probleme cerebrale și inflamații.

Produsele lactate sunt bogate în grăsimi saturate. Asociația Americană a Inimii (AHA) notează că un consum prea mare de grăsimi saturate poate crește nivelul colesterolului, sporind riscul de boli de inimă și de accident vascular cerebral. AHA recomandă ca oamenii să nu obțină mai mult de 5-6% din calorii din grăsimi saturate.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel