Sari la conținut

Un medic a enumerat cele mai periculoase simptome ale unui accident vascular cerebral

accident vascular cerebral
Sursa foto: arhiva Doctorul Zileui
Semne periculoase AVC

Cele mai periculoase simptome ale unui accident vascular cerebral! AVC este prescurtarea pentru accident vascular cerebral, o afectiune care apare atunci cand fluxul de sange catre creier este blocat sau intrerupt, afectand functia cerebrala si putand duce la daune permanente sau chiar deces. AVC-ul poate fi cauzat de diverse factori precum hipertensiunea, colesterolul ridicat, diabetul sau fumatul si este important sa se actioneze rapid pentru a minimiza consecintele acestuia. 

Bolile cardiovasculare apar mai des la persoanele care mănâncă foarte târziu. Cu toate acestea, masa de seară târzie este tipică pentru mulți dintre noi.

Este bine să aveți un interval mai lung între ultima masă și somn, de cel puțin două-trei ore, a avertizat într-un interviu dr. Rosen Kalpachki, șeful Clinicii de Neurologie de la Sf. Anna UMBAL,  Sofia.

Iarna, factor de risc pentru accident vascular cerebral

Semn AVC
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei

Potrivit medicului, iarna este un factor de risc pentru accident vascular cerebral, deoarece vremea rece, în special schimbarea vremii calde și rece, crește riscul apariției tulburărilor de circulație a sângelui cerebral.

El a precizat că primele semne ale unui accident vascular cerebral, de obicei, nu sunt observate de pacient.

Accident vascular cerebral nu provoacă durere

„Aproape niciun accident vascular cerebral nu provoacă durere și este principalul lucru care ne alarmează. Primele simptome sunt ușoare. La început nu se simte nimic, iar acesta este momentul cel mai favorabil pentru tratament.

Toate aspirațiile societăților sunt pentru o bună educație a celor din jur, a tinerilor care ar recunoaște un accident vascular cerebral la persoana iubită. Ar trebui să căutați imediat ajutor într-o unitate specializată”, a adăugat Rosen Kalpachki.

Potrivit acestuia, unele dintre simptomele inițiale sunt o contorsionare bruscă a feței, o slăbiciune bruscă la unul sau celălalt braț și o schimbare bruscă a vorbirii.

Persoanele sub 50 de ani, risc de AVC

„Aceste trei semne duc aproape sigur la diagnosticul de accident vascular cerebral”, a subliniat el.
Rosen Kalpacki a spus că trei sferturi din toate accidentele vasculare cerebrale apar la persoanele sub 70 de ani.

„Accidentul vascular cerebral nu este o excepție pentru persoanele sub 50 de ani”, a adăugat el.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel