joi, martie 30, 2023

Un medic ATI, de doar 28 de ani, s-a sinucis. „Să nu creadă cineva că dacă suntem medici, suntem dumnezei/Când un pacient moare, ne afectează enorm, pentru că şi noi suntem oameni”.

Un tânăr medic rezident e la Spitalul Judeţean Timişoara, în vârstă de doar 28 de ani, a ales să-și încheie socotelile cu viața. Acesta a fost găsit fără suflare, duminică seara, în apartamentul său. Medicii de la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara sunt șocați de gestul colegului lor.

Te-ar mai interesa: Studentă la medicină, omorâtă de un medicament cum...

„Medicul rezident avea 28 de ani. A lucrat pe Covid o bună perioadă de timp, în ultimele zile a lucrat pe ATI normal. Am fost informaţi în această dimineaţă de faptul că acesta a fost găsit decedat în locuinţa sa. Necropsia va stabili ce anume s-a întâmplat. Colectivul SCJUPBT îşi exprima regretul vis a via de aceasta tragedie nemărginită”, au transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean din Timişoara.

 

 

Un medic ATI, de doar 28 de ani, s-a sinucis: „Era un medic excepțional”

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a declarat, potrivit Digi24, că medicul a fost găsit în stare de inconștiență și, din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare, tânărul nu a mai putut fi salvat.

Te-ar mai interesa: Avertismentul specialiştilor: O boală CARDIACĂ poa...

„El a fost găsit în stare de inconştienţă de un echipaj SMURD în această dimineaţă, în jurul orei 6,00, din informaţiile pe care le avem. Din păcate, manevrele de resuscitare au eşuat şi nu a mai putut fi salvat. Ne exprimăm nu doar regretul, ci condoleanţele pentru familia medicului.

Era un medic excepţional, un student de nota 10, preocupat de profesia aceasta, a lucrat o perioadă şi pe zona roşie COVID, cu bolnavii infectaţi cu SARS-CoV-2, în Spitalul Judeţean Timişoara. În ultima perioadă a lucrat din nou pe ATI non-COVID”, a declarat Raul Pătraşcu.

Te-ar mai interesa: Dr. Radu Berceanu, medic oncolog cu performanțe în...

Să nu creadă cineva că dacă suntem medici, suntem dumnezei/Când un pacient moare, ne afectează enorm, pentru că şi noi suntem oameni”

Descoperirea șocantă a fost făcută chiar de mama acestuia. Aceasta și-a găsit fiul mort în casă. Din primele informații, tânărul medic ar fi murit după ce și-ar fi injectat o substanță folosită în secțiile ATI din spitale.

Dr. Raul Pătraşcu a tras şi un semnal de alarmă. Acesta a reamintit oamenilor despre stresul imensla care sunt supuși totți medici în această perioadă de criză medicală.

Te-ar mai interesa: Risc uriaș pentru copiii care caută validare pe In...

„Să nu creadă cineva că dacă noi suntem medici, suntem dumnezei. Că nu avem trăiri emoţionale, vieţi personale sau probleme de sănătate. După un an de luptă cu această boală, indiferent de specialitatea pe care o au medicii, indiferent de experienţă, dacă lucrezi şi 24 de ore pe zi după o gardă, dacă ştii că ai făcut tot ce ai putut şi totuşi un pacient moare, indiferent că e patologie COVID sau nu, asta nu înseamnă că pe medici nu-i afectează. Îi afectează enorm, pentru că şi ei sunt oameni”, a mai spus dr. Raul Pătraşcu.

Te-ar mai interesa: Papa Francisc, internat de urgență! Anunțul Vatica...

Deocamdată nu se cunosc cauzele pentru care tânărul a ales să-și pună capăt zilelor.

Dumnezeu să-l odihnească!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private