vineri, iunie 2, 2023

Doctorul Sam Ghali a emis un avertisment cu privire la modul de tratare a sângerărilor nazale, deoarece a spus că mulți dintre noi fac un lucru greșit – și ar putea duce la sufocare și ar putea înrăutăți lucrurile.

Dacă v-ați dat vreodată seama brusc că vă sângerează nasul, este posibil să fiți familiarizat cu procedura pe care majoritatea oamenilor vă vor spune să o urmați – strângeți nasul și înclinați capul pe spate.

Te-ar mai interesa: 8 afecțiuni psihiatrice neobișnuite de care probab...

Însă un medic îi îndeamnă pe oameni să nu mai urmeze acest sfat, deoarece se pare că înclinarea capului pe spate atunci când vă curge sânge din nas ar putea fi periculoasă, deoarece ar putea duce la sufocarea cu sângele dumneavoastră.

Doctorul Sam Ghali a explicat că înclinarea capului pe spate face ca sângele din nas să se scurgă în partea din spate a gâtului, ceea ce înseamnă că deseori ajungi să îl înghiți – și, în cel mai rău caz, să te îneci.

În schimb, Dr. Ghali – care este medic de urgență (ER) în SUA – a recomandat să înclinați capul înainte și să vă strângeți partea moale a nasului, deoarece acest lucru ar trebui să vă ajute să opriți fluxul.

Te-ar mai interesa: Simptome care apar în toate tipurile de cancer și ...

Greșeala care poate duce la sufocare

Postând pe contul său @EM_RESUS de pe Twitter, el a scris: „Dacă vă sângerează nasul, NU înclinați capul în spate. Acest lucru nu face decât să facă sângele să se scurgă în partea din spate a gâtului și apoi îl vei înghiți și/sau te vei sufoca cu el.

” Prindeți partea moale a nasului și înclinați capul în față. Te rog să le spui prietenilor tăi despre asta.”

Te-ar mai interesa: Ce simți când inima nu primește suficient sânge. S...

Site-ul NHS oferă un sfat similar cu cel al doctorului Ghali și spune că, dacă aveți o hemoragie nazală, trebuie să urmați acești pași:

  • Stați jos și aplecați-vă în față, cu capul înclinat în față
  • Strânge nasul chiar deasupra nărilor timp de 10 până la 15 minute
  • Respirați pe gură

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private