luni, ianuarie 30, 2023

Știai că febra poate fi unul din simptome, în cazul acestui tip de cancer? Prof. dr. Mircea Beuran a vorbit despre simptomele unuia dintre cele mai frecevente tipuri de cancer. Cancerul de colon este a doua cauză de deces prin cancer atât la bărbați, cât și la femei. Cancerul de colon drept este unul din cancerele care poate debuta cu febră. 

”Colonul este împărțit în două: colonul stâng și colonul drept. Cancerul localizat în colonul drept are simptome diferite față de cel situat în colonul stâng. Mai des, cancerul apare în colonul stâng, dar a crescut frecvența și în colonul drept. Cancerul de colon drept: tumorile aici sunt, datorită dimetrului mai mare a acestei părți a colonului, niște tumori voluminoase care se infectează și se ulcerează. Pacienții realizează târziu. Simptomatologia nu este foarte tipică.

Te-ar mai interesa: Efectul surprinzător pe care îl are acest condimen...

Când tumora este de dimensiuni mici, nu are simptomatologie, dar încep să apară niște tulburări de tranzit. Uneori, scaunele sunt mai dese, cu aspect diareic, apoi câteva zile de oprire a tranzitului, ceea ce consideră foarte mulți că sunt constipați. Un alt semn care ar putea să apară este febra. Pentru că tumora este vegetantă și stă în materia fecaloidă în care există o lume bacteriană f difertă, se poate infecta și pacienții fac o febră pe care nu și-o pot explica. Se fac și investigații. Este unul din cancerle care pot avea ca debut febra,” a explicat prof. dr. Mircea Beuran, pentru Medika TV.

Te-ar mai interesa: Ce se petrece în corp dacă bei aceast suc în fieca...

Prof. dr. Mircea Beuran despre cancerul de colon

Potrivit medicului, febra în cancerul de colon este o febră care ajunge către 38 de grade, destul de ondulanță și trebuie corelată cu modificările de tranzit. Pacienții se duc apoi către farmacie, își iau un antibiotic, febra poate dispărea, dar observă că devin din ce în ce mai palizi. Această paliditate apare, potrivit dr. Beuran, din cauză că încep să piardă sânge, fără să-și dea seama.

Te-ar mai interesa: De ce apare pofta de murături în sarcină? Adevărul...

Aceasta duce la scăderea hemoglobinei, anemie, dureri de cap, scăderea poftei de mâncare, stare de rău, se accentuează tulburările de tanzit. În clipa aceea e un gând care te duce să consulți un medic. ”Pacientul când descrie lucrruile acestea doctorul îl întreabă dacă a slăbit. Lucrurile acestea merg către o judecată că undeva se pierde sânge, de aceea una din probleme care se fac este controlul hemoragiilor oculte,” a adăugat prof. Beuran.

Te-ar mai interesa: Vestea tristă a zilei. A murit actrița care a inte...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private