sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Eduard Egri, medic specialist în medicină de familia, a transmis un mesaj îngrijorător pe pagina sa de Facebook, în condițiile în care cabinetele, serviciile de urgență și spitalele sunt pline de copii bolnavi, îmbolnăvirile fiind tot mai dese și mai agresive,

„Cabinetele, serviciile de urgență și spitalele sunt pline de copii bolnavi”

„Vă recomand: 1. Dacă aveți un sugar mai mic de 6 luni acasă sau unul mai mic de 1 an prematur sau cu afecțiuni cronice iar frații mai mari la creșă sau grădiniță, pe aceștia, ideal, ar fi să nu îi mai duceți în colectivitate decât dacă au posibilitatea să locuiască în altă parte a locuinței cu tatăl sau bunicii.

Te-ar mai interesa: Medic: Viața trăită în presiune nu e plus ci minus...

2. Dacă aveți copii mici colectivizați insistați să se facă un triaj corect și serios, comunicați cu ceilalți părinți și conducerea unității.

3. Insistați să se aerisească frecvent salile de clasă, să se facă curățenie iar dacă este cazul dezinfecție cu o firmă serioasă nu doar scriptic (și aici sunt discuții).

4. Nu mai cărați după voi sugarii și copiii mici în marile aglomerări din magazine, refuzați politicos parangheliile dacă aveți un sugar acasă.

5. Ocrotiți-vă copiii, este doar începutul, iar iarna este lungă”, a scris, marți, pe contul de Facebook, medicul specialist de medicină de familie Egri Eduard.

Te-ar mai interesa: În multe apartamente există un aparat banal, ignor...

Îmbolnăvirile sunt tot mai dese și agresive

„Se pare că lumea chiar nu înțelege, ocrotirea copilului a ajuns la un nivel strict declarativ. Îmbolnăvirile sunt tot mai dese și agresive, infecțiile se pare că încep să combine mai multe tulpini simultan, altfel nu imi explic severitatea lor. Unele spații de înregimentare a celor mici au devenit adevărate focare iar toată lumea parcă a devenit blazată și asistă impasibilă la suferința celor mici.

Te-ar mai interesa: Boala secolului care afectează din ce în ce mai mu...

Cabinetele, serviciile de urgență și spitalele sunt pline de copii bolnavi iar unii încearcă să ne spună că aceasta este normalitatea vârstelor mici, este ca și cum cineva ți-ar tot sparge dinții tot la două săptămâni și ti-ar spune senin că asta e normalitatea vârstei de adult. Prin atâta suferință care le-o creăm nu facem altceva decât să le distrugem cea mai frumoasă parte a vieții, copilăria”, a mai transmis medicul.

Te-ar mai interesa: OMS trage semnalul de alarmă: Amenințare globală i...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private