Un medicament pentru slăbit poate ameliora simptomele autismului

Un medicament pentru slăbit poate ameliora simptomele autismului
Un medicament pentru slăbit poate ameliora simptomele autismului

În doze mici, un medicament care ajută la pierderea în greutate, are un efect advers neaşteptat-ameliorează simptomele autismului.

Este vorba despre rimonabant sau Acomplia care acţionează prin blocarea unor receptori din creier (CB1), iar testele făcute pe şoareci de laborator au demonstrat că  blocarea CB1 îmbunătăţeşte memoria şi elimină deficitele cognitive.

Rimonabantul conţine substanţe care acţionează supra anumitor arii cerebrale care controlează pofta de mâncare şi care sunt implcate în procese psihice complexe, precum motivaţia.

,,Este posibil ca terapia să dea rezultate şi în cazul oamenilor, însă sunt necesare şi alte cercetări pentru confirmare,” spune profesorul Busquets Garcia de la Universitatea Pompeu Febra din Spania.

Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologică şi este considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei. Autismul este tulburarea ‘centrală’ din cadrul unui întreg spectru de tulburări de dezvoltare, cunoscut sub numele de tulburări din spectrul autismului-TSA (‘autism spectrum disorders’), alături de Sindromul Asperger şi Tulburările pervazive de dezvoltare –nespecificate altfel, denumite şi autism atipic.

La nivel internaţional un copil dintr-o sută este diagnosticat cu autism. În România, nu există o evidenţă exactă, însă oficial sunt aproximativ de 6.000.

 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox