Sari la conținut

Un mic dejun sănătos și sățios, care îți oferă energie în prima parte a zilei! Care este ingredientul principal?

alimente pentru energie dimineața

Specialiștii susțin că prima masă din zi este cea mai importantă. Aceasta dă startul întregii zile, motiv pentru care ar trebui să fie bogat în substanțe nutritive, care să susțină în mod constant activitatea din prima parte a zilei. Cum te ajută un mic dejun sănătos și sățios să ai un început de zi plin de energie?

Potrivit unui expert în nutriție, un mic dejun sănătos și sățios ar trebui să conțină ca ingredient principal ovăzul. Acesta este bogat în fibre, minerale și glucide care se eliberează treptat în organism, oferindu-ți energie pentru un timp îndelungat.

Fibra dietetică și mineralele  din ovăz previn numeroase probleme de sănătate, precum infecțiile și afecțiunile cardiovasculare și, de asemenea, îmbunătățesc aspectul pielii atunci când este folosit în remediile cosmetice.  În plus, ovăzul nu conține gluten, asta dacă nu a fost contaminat cu grâu în timpul procesării, fiind recomandat persoanelor care suferă de alergii sau de intoleranță la gluten.

100 de grame de fulgi de ovăz conțin 389 calorii, 8% apă, 16.9 grame de proteine, 66.3 grame de carbohidrați, 10.6 grame de fibre și 6.9 grame de grăsimi.

Cori Grămescu, expert în fitness și nutriție, explică de ce ovăzul este cea mai bună opțiune pentru un mic dejun hrănitor!

„Fulgii de ovăz ar trebui să fie printre opţiunile voastre de mic dejun. Sunt o sursă excelentă de fibre, minerale şi glucide care se eliberează şi se absorb treptat în organism, astfel oferă energie constantă în prima parte a zilei.

Ovăzul are proprietatea demonstrată de a reduce colesterolul şi riscul de boală cardiovasculară. În plus, consumând regulat cereale integrale, organismul nostru reuşeşte să menţină nivelul zahărului din sânge la un nivel constant. În acest fel ținem sub control nu doar pofta de mâncare, ci şi pe cea de dulce. Totodată, ne fereşte de pericolul bolilor metabolice.

Fibrele conţinute în cerealele integrale ajută foarte mult şi la îmbunătăţirea sănătăţii digestive, având proprietatea de a regla tranzitul digestiv.
În plus, oferă multă diversitate alimentației prin textură, mod de preparare și combinații de gust”, dezvăluie nutriționistul, pe Facebook.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel