Sari la conținut

Un nou efect advers devastator al vaccinului confirmat de Agenția Europeană a Medicamentului

Pfizer
Sursă foto: Doctorul Zilei
A început procesul cu Pfizer

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a identificat vineri o posibilă legătură între cazurile rare de coagulare a sângelui în venele profunde cu vaccinul COVID-19 Johnson & Johnson (JNJ.N) și a recomandat ca starea să fie listată ca efect secundar al vaccinului, potrivit Reuters.

Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat, de asemenea, ca trombocitopenia imună (ITP), o tulburare de sângerare cauzată de atacul greșit al trombocitelor, să fie adăugată ca reacție adversă cu o frecvență necunoscută la informațiile despre produsul vaccinului J&J și la vaccinul AstraZeneca (AZN.L).

J&J a declarat că, deși șansele de a experimenta aceste condiții sunt foarte mici, informațiile despre produs vor fi actualizate în consecință, deoarece continuă să lucreze îndeaproape cu autoritățile, inclusiv AEM.

„Susținem ferm creșterea gradului de conștientizare a semnelor și simptomelor rare pentru a ne asigura că acestea pot fi identificate rapid și tratate eficient”, a transmis compania.

Ambele vaccinuri, J&J și AstraZeneca, au fost asociate anterior cu o foarte rară afecțiune de coagulare a sângelui și cu un număr scăzut de trombocite, cunoscut sub numele de tromboză cu sindrom de trombocitopenie.

Ambele seruri au la bază virusuri vector inofensivi, care instruiesc celulele umane să sintetizeze o proteină ce pregătește sistemul imunitar împotriva viitoarelor infecții provocate de noul coronavirus.

Agenția Europeană a Medicamentului spune că noua afecțiune de coagulare, care poate pune viața în pericol, cunoscută sub numele de tromboembolism venos, care va fi inclusă în prospectul serului, este diferită de tromboza cu sindrom de trombocitopenie, scrie Reuters.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: