Sari la conținut

Un nou focar de coronavirus în România! 21 de pacienți infectați în acest spital

eficacitate
Vaccinare anti-covid

21 de pacienți internați la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni din județul Vrancea au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus.

Bolnavii sunt asimptomatici, iar testele pozitive i-au surprins pe medici. Nu se cunoaște sursa infecției și care a fost pacientul zero.

Autoritățile din Vrancea au decis transferul bolnavilor la unități suport pentru COVID-19.

“Deoarece sunt pacienți cu nevoi speciale, la invitația prefectului Gheorghiță Berbece a avut loc o întâlnire la Instituția Prefectului Județului Vrancea între conducerea spitalului și cea a Direcției de Sănătate Publică Vrancea. Medicii de la Dumbrăveni au adus la cunoștință faptul că pacienții sunt asimptomatici și starea de sănătate le permite transferul către alte spitale, zece dintre aceștia urmând a fi duși la Spitalul Municipal Adjud, iar alți zece la Spitalul Județean de Urgență Sf Pantelimon. Unul dintre ei a fost deja transferat la Adjud, deoarece este dependent de insulină și are cardiopatie ischemică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vrancea, Adrian Crețu.

Deși spitalul de la Dumbrăveni are în grijă doar pacienții cu afecțiuni cronice, în ultimele 10 zile a preluat și alte categorii de pacienți cu afecțiuni psihice. Aceștia erau, de regulă, tratați și internați la secția de psihiatrie a Spitalului Județean Focșani. Pe 8 iunie, secția a intrat în carantină pentru 14 zile, după depistarea unor cazuri de COVID-19 în rândul pacienților.

Alte 30 de teste efectuate bolnavilor internați la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni au ieșit negative. Pacienții rămân în spital, sub supravegherea medicilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel