Sari la conținut

Un nou medicament împotriva obezităţii arde grăsimea fără să fie nevoie de exerciţii sau dietă

Imaginează-ţi o pastila care nu numai că te ajută să dai jos kilogramele în plus, dar nu e nevoie nici măcar să ţii dietă sau să faci exercitii.

Acesta este obiectivul experţilor de la compania farmaceutică Zafgen, care lucrează la o nouă abordare terapeutică bazată pe un medicament experimental, care programează organismul să producă mai puţine grăsimi.

Datele preliminare au arătat că belonarib poate duce la pierderea a 10 kilograme în 12 săptămâni, rezultate apropiate de cele obţinute prin operaţia bariatrică.

Spre deosebire de alte tratamente destinate reducerii apetitului la nivel cerebral, mediamentul produs de Zafgen, numit beloranib, combaate obezitatea acționând la nivel metabolic concentrându-se pe restabilirea echilibrului grăsimii corporale. Deşi vor dura mulţi ani până va ajunge pe piaţă, compania anticipează că medicamentul ar putea ajunge un „best-seller”.

Citeste si:

,,Multe dintre medicamente disponibile până acum trimit semnale în zona hipotalamusului,” a declarat Kevin Starr, investitor la Zafgen. ,,Acestea sunt asemănătoare semnalelor de satisfacție și de tristețe, printre altele și se ştie deja că depresia si gândurile de suicid sunt controlate de aceeași regiune a hipotalamusului,” spune Starr, care crede că este un avantaj faptul că noul tratament nu afectează starea de spirit sau motivația.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.