luni, martie 27, 2023

Un nou scandal zguduie din temelii Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” Timișoara. Ce interese financiare ar fi în spate?

„##Stop corupției din STOMATOLOGIE în UMF Timișoara ## Șpăgarii în EURO”

În plină sesiune, Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” Timișoara nu are parte de prea multă liniște. Un nou scandal tulbură apele din facultate, iar profesorii universitari sunt arătați cu degetul pe străzile orașului.

Te-ar mai interesa: Anticiparea morții subite. Medicii pot detecta ace...

Au fost lansate acuzații dure

Noaptea trecută, au fost împânzit zona centrală a orașului, străzile din preajma universității, afișe anticorupție cu numele unor profesori, cât și sumele pe care aceștia le percep de la studenți ca să promoveze examenele.

##Stop corupției din STOMATOLOGIE în UMF Timișoara ## Șpăgarii în EURO


„Un nou scandal zguduie Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” Timișoara după ce, azi noapte, persoane necunoscute au împânzit zona centrală a orașului, străzile din preajma universității, cu afișe anticorupție”, se arată într-un mesaj postat pe un grup de socializare.

Te-ar mai interesa: Băutura minune! Ce efect incredibil are ceaiul din...

În 2011, au mai existat episoade similare, care au vizat taxe de examinare neoficiale. Persoane necunoscute au scris, pe peretele universității, numele profesorului șpăgar și sumele pe care acesta le percepea de la studenti.

„Cert e că episoade similare, care au vizat taxe de examinare neoficiale, au mai avut loc la #UMF Timisoara și în 2011 când tot persoane necunoscute au scris, pe peretele universității, atât numele unui profesor șpăgar, cât și sumele pe care acesta le percepea de la studenti. Vom reveni”, a fost mesajul scris pe un cont de socializare.

Te-ar mai interesa: Horoscop 27 martie – 2 aprilie. Se anunță no...

Amintim că un scandal de proporții a avut loc anul trecut, la Facultatea de Medicină a Universității Dunărea de Jos, când mai mulți profesori au fost trmiși în judecată de către procurorii DNA, pentru trafic de influență și mită.

Șincar Dorina Cerasella, conferențiar universitar și medic stomatolog a fost trimisă în judecată pentru luare de mită și trafic de influență pentru a ajuta trei medici rezidenți să promoveze un examen.

Te-ar mai interesa: Cum ne afectează stresul sănătatea mintală. Medic:...

“În perioada 10 septembrie -14 noiembrie 2021, inculpata Șincar Dorina Cerasella, în calitățile menționate, ar fi pretins, în mod direct, câte 2.000 euro (sau echivalentul în lei) de la trei medici rezidenți, candidați la examenul de medic specialist în disciplina parodontologie, susținând că, prin influența avută asupra celorlalte două membre ale comisiei de examen, le va determina să faciliteze promovarea, în mod fraudulos, a respectivului examen și implicit obținerea titlului de medic specialist parodontolog de către cei trei rezidenți”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Te-ar mai interesa: Fructul care te ajută să slăbești. Expert: Dacă mâ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private