Sari la conținut

Un nou studiu arată că Remdesivir scade rata de mortalitate a celor bolnavi de Covid

Un nou studiu arată că Remdesivir scade rata de mortalitate a bolnavilor de Covid-19.

Potrivit unui comunicat Gilead Science, preluat de Reuters, medicamentul antiviral Remdesivir reduce ratele de mortalitate la bolnavii de Covid-19 spitalizaţi. De asemenea, măreşte probabilitatea ca aceştia să fie externaţi până în a 28-a zi, după cinci zile de tratament, potrivit unei analize efectuate de compania biofarmaceutică americană.

Remdesivir scade rata de mortalitate a celor bolnavi de Covid

La începutul săptămânii, Gilead Sciences a anunţat că a analizat date provenite de la 98.654 de pacienţi, incluşi în trei studii retrospective referitoare la pacienţi bolnavi de Covid-19 spitalizaţi, trataţi în condiţii reale.

Medicamentul antiviral Remdesivir dezvoltat de Gilead Sciences a realizat o reducere semnificativă statistic, de 54% şi de 23%, a riscului de mortalitate în rândul pacienţilor analizaţi în două dintre studii, a arătat compania.

Datele au fost prezentate în această săptămână la World Microbe Forum (WMF).

Rezultatele au fost observate în mod constant la momente diferite, pe parcursul pandemiei şi în zone geografice diferite, se arată în comunicatulș Gilead.

Statele Unite, India şi Coreea de Sud au aprobat utilizarea Remdesivir în regim de urgenţă, pentru tratarea pacienţilor cu forme grave de boală Covid, în timp ce Japonia a acordat autorizarea completă a medicamentului.

Ce este Remdesivir?

Reamintim că medicamentul antiviral a revenit în atenția publică la începutul pandemiei de coronavirus, când Statele Unite au anunțat că au cumpărat aproape toate stocurile existente din acest medicament.

Remdesivir este un medicament care aparține clasei analogilor de nucleotide, larg răspândită în tratarea cancerului, virusurilor și diferitelor infecții.

Acești analogi de nucleotide seamănă cu moleculele cunoscute sub numele de nucleotide, care apar în mod natural în corp și sunt elemente esențiale pentru Acidul Ribonucleic (ARN) și Acidul Dezoxiribonucleic (ADN).

Unele virusuri sunt „păcălite” să încorporeze analogii în materialul lor genetic, iar acest lucru perturbă procesele chimice ale virusului, distrugându-i capacitatea de a se multiplica și împiedicându-i răspândirea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel