Sari la conținut

Un nou test de sânge ar putea prezice riscul unei persoane de accident vascular cerebral în următorii patru ani

Taată lumea a făcut la un moment dat un test de sânge în viață. În fiecare zi, mii de mostre sunt testate pentru numeroase condiții și deficiențe. În SUA, testele de sânge sunt acum folosite pentru a prezice riscul unei persoane de a suferi un accident vascular cerebral.

Un accident vascular cerebral apare atunci când alimentarea cu sânge a creierului este întreruptă. Este o problemă periculoasă, ce poate provoca daune permanente dacă nu este tratată rapid. Una dintre cele mai bune modalități de a evita un accident vascular cerebral este ca organismul să fie în cea mai bună stare posibilă. Sângele este una dintre cele mai bune modalități de a testa cât de sănătos este organismul.

Oamenii de știință au dezvoltat acum un test de sânge care poate prezice riscul unei persoane de un accident vascular cerebral, atac de cord sau insuficiență cardiacă în următorii patru ani.

Testul măsoară proteinele din sânge și are o acuratețe dublă față de metodele existente.

Cercetatorul principal, Dr. Stephen Williams, a descris testele drept o „noua frontiera a medicinei personale”.

Williams a spus că le-a fost permis să răspundă la întrebarea dacă un pacient are nevoie de „tratament îmbunătățit” și să determine dacă tratamentul administrat a funcționat.

În plus, s-a sugerat că testul ar putea crește rata de progres asupra noilor medicamente cardiovasculare, deoarece ar fi posibil să se știe într-un timp mult mai scurt dacă medicamentul în cauză a funcționat.

Deși acest lucru sună promițător, în prezent testul este disponibil doar în SUA.

Rezultatele cercetării au fost publicate în revista Translational Medicine.

Una dintre problemele tehnicilor actuale constă în dificultatea de prescrie tratamentul potrivit pentru fiecare pacient.

Bolile cardiace și circulatorii sunt principalii ucigași din Marea Britanie; la fiecare trei minute cineva moare dintr-una dintre afecțiuni.

Între timp, un studiu recent a descoperit că un act simplu poate ajuta la reducerea riscului unei persoane de a suferi de boli de inimă. Un studiu publicat în European Heart Journal spune că apa potabilă poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel