luni, ianuarie 30, 2023

Începerea zilei cu un supliment a devenit pentru mulți un ritual religios. De la vitamina C la D, micii stimulatori ai imunității au o popularitate tot mai mare. Cu toate acestea, anumite tipuri ar putea fi mai dăunătoare decât benefice, susțin mulți experți.

Când vine vorba de tensiunea arterială, suspecții obișnuiți care vă pot trimite  direct în zona roșie includ o dietă nesănătoasă. Din păcate, suplimentele alimentare fac, de asemenea, tăietură. Mai rău, hipertensiunea arterială poate avea implicații grave pentru sănătate, inclusiv probleme cardiace.

Te-ar mai interesa: Sirop magic pentru tusea seacă. Lidia Fecioru: E f...

Ai putea crede că nu contează ce tip de suplimente iei.

Indiferent dacă optați pentru o pastilă sau o tabletă pe care o introduceți într-un pahar cu apă, ar trebui să fiți conștienți de potențialele riscuri.

Dr Verity Biggs de la H3Health vorbește despre riscurile pentru sănătate ale consumului de suplimente gazoase.

Când vine vorba de nutrienții specifici, vitamina C și zincul sunt „în mod obișnuit” disponibile într-o formă gazoasă.

Dr. Biggs a spus: „Orice tablete, indiferent dacă sunt prescrise, sau suplimente, care se dizolvă în apă (cunoscută sub numele de efervescent), conțin cantități mai mari de sare.

Te-ar mai interesa: Ce spune numărul zodiei tale despre tine! Astrolog...

Un aport ridicat de sare poate crește tensiunea arterială și crește riscul de boli de inimă și probleme de circulație.

Expertul a împărtășit că, odată ce ai o valoare mare a tensiunii arteriale, inima ta va fi forțată să „lucreze mai mult”.

Acest lucru poate duce la îngroșarea mușchiului inimii, precum și la îngustarea vaselor de sânge.

Ea a adăugat: „Vasele de sânge pot forma apoi placă, ceea ce le face să se întărească și să se blocheze. Acest lucru poate provoca apoi un atac de cord.”

Te-ar mai interesa: Medic neurolog celebru recomandă cel mai bun “supl...

Doar pentru a fi clar, luarea unui supliment nu vă va trimite direct la Urgențe.

Cu toate acestea, utilizarea pe termen lung a tabletelor efervescente poate crește tensiunea arterială, ceea ce poate duce apoi la urgență sau la alte probleme de sănătate.

De ce pot suplimentele gazoase să vă ridice tensiunea arterială?

Totul se rezumă la cea mai cunoscută cauză a hipertensiunii arteriale – sarea.

Te-ar mai interesa: Alimentul care scade cu 60% riscul de cancer pancr...

Dr Biggs a avertizat: „Luarea de suplimente gazoase ar putea însemna că vă depășiți aportul zilnic de sare.Unele suplimente de vitamine binecunoscute care gazează conțin 0,7 grame de sare per tabletă.”

Dacă nu știți, limita zilnică de sare pe care nu ar trebui să o depășiți este stabilită la șase grame, potrivit NHS.

Și în timp ce o singură tabletă nu depășește acest lucru imediat, suplimentele în combinație cu dieta ta de zi cu zi ar putea. „Sarea nu este doar sarea adăugată pe care o puneți pe alimente, ci este în pâine, cereale, brânză, supe, gustări și sosuri”, a adăugat medicul.

Te-ar mai interesa: Alimente care susțin sistemul imunitar. Medic: Exi...

Ea a explicat ce se întâmplă exact în corpul tău după ce ai mâncat prea mult din acest condiment popular: „Sodiul (sarea) atrage apa din corp înapoi în sânge.

Această creștere a apei sau a lichidului în vasele de sânge determină creșterea tensiunii arteriale și crește munca pe care inima trebuie să o facă pentru a pompa în jurul corpului.”

Și nu sunt doar suplimente, medicul a avertizat că anumite medicamente prescrise, precum și analgezicele vin și sub formă efervescentă.

Dr Biggs a sfătuit: „În mod ideal, nu utilizați produse gazoase, efervescente dacă aveți sau ați avut risc de hipertensiune arterială și, în schimb, utilizați comprimatele standard pentru a înghiți.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private