Sari la conținut

Un nou test îți dezvăluie dacă vei muri în următorii 10 ani

Potrivit noului ,,indice al mortalității” care cuprinde 12 factori dezvoltat de cercetătorii din San Francisco, persoanele trecute de 50 de ani pot afla dacă vor muri în următorii 10 ani.

Fumatul și mersul greoi sunt câteva dintre semnele de rău augur.

Oamenii de știință speră că această descoperire le va fi de folos atât medicilor cât și pacienților de vârsta a treia să ia cele mai eficiente decizii în ceea ce privește îngrijirea medicală.

Studiul făcut pe aproximativ 20.000 de adulți trecuți de 50 de ani a scos în evidență faptul că există o listă de 12 factori care pot prezice riscul unui adult de a muri în următorii 10 ani.

Aceștia includ: vârsta, sexul, greutatea, dacă respectiva persoană fumează sau nu, dacă are diabet, afecțiuni ale plămânilor sau ale inimii și dacă are dificultăți în a parcurge pe jos distanțe scurte sau în a muta obiecte grele.

Fiecare factor primește puncte, iar un număr mai scăzut de puncte înseamnă șase mai mari de supraviețuire.

–          bărbații primesc automat 2 puncte

–          femeile și bărbații între 60 și 64 de ani primesc un punct, cei între 70 și 74 primesc 3 puncte, iar cei peste 85 primesc 7 puncte

–          două puncte primesc cei care au fost diagnosticați cu cancer, afecțiuni de plămâni, boli de inimă, fumătorii, cei cu probleme mintale și cei care parcurg cu greu distanțe scurte

–          un punct pentru cei cu diabet, cei care au dificultăți în a muta obiecte grele, cei care sunt slabi sau au o greutate normală

Cel mai mare scor este de 26 de puncte și înseamnă 95% risc de deces în următorii 10 ani.

Pentru cei care nu acumulează niciun punct, riscul de deces e de 3%.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel