miercuri, august 10, 2022

Un nou transport de aproape 65.000 de doze Johnson&Johnson sosește în România.

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), 64.800 doze de vaccin Janssen vor ajunge joi, 08 iulie, în țară, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: două exerciții c...

„Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman”, se arată în comunicatul CNCAV.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 922.900 doze de vaccin produse de compania Johnson&Johnson, iar 329.357 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Te-ar mai interesa: Primul ajutor în caz de înec. Medic român: După 4-...

Vaccinul produs de Johnson&Johnson se administrează în doză unică.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private