miercuri, octombrie 5, 2022

Un nou virus, mult mai agresiv decât coronavirusul, amenință omenirea. Care sunt simptomele

Deși ne aflăm în plină pandemie a virusului SARS-CoV-2, iată că un nou virus stârnește panică la nivel mondial. Este vorba de virusul Nipah care, potrivit specialiștilor, este mult mai agresiv decât coronavirusul și are o rată a mortalităţii de până la 75 la sută.

Un nou virus, mult mai agresiv decât coronavirusul, amenință omenirea

După ce virusul Nipah a fost descoperit la un băiat de 12 de ani, din Kerala, India, conform Daily Star, autorităţile sunt în alertă. Copilul a murit la sfârşitul săptămânii trecute, iar analizele au arătat că a decedat după ce s-a infectat cu virusul Nipah.

Te-ar mai interesa: Sfat pentru întărirea sistemului imunitar. Medic: ...

Cu toate că, iniţial, medicii au crezut că băiatul are encefalită (febră cerebrală), probele prelevate au fost trimise la Institutul Național de Virologie, care a confirmat că, de fapt, copilul este infectat cu virusul Nipah.

Autorităţile sanitare din India se tem că ar putea exista un focar de îmbolnăvire cu virusul care are o rată a mortalităţii de până la 75 la sută. Astfel că, au fost identificate toate persoanele care au intrat în legătură cu băiatul, iar statele vecine Karnataka și Tamil Nadu sunt, de asemenea, în alertă. Oamenii care prezinră simptome asemănătoare Nipah sunt examinaţi.

Te-ar mai interesa: Schimbări dramatice: Ochii spun cât mai ai de trăi...

„În prezent, 68 de persoane sunt izolate la Colegiul și Spitalul de Medicină [Kozhikode]. Cei care au dat rezultate negative vor mai sta încă trei zile în carantină. După aceea, se pot întoarce acasă, dar vor respecta protocoalele de carantină de acolo.

Guvernul central a trimis o echipă în Kerala pentru a sprijini statul în măsurile de sănătate publică și pentru a oferi sprijin tehnic”, a declarat ministrul Sănătății din Kerala, Veena George.

Te-ar mai interesa: Legătura dintre Andreea Esca și fiul lui Alexandru...

Nipah virus infection - Wikipedia

Simptomele virusului Nipah

Pentru prima dată, virusul Nipah a fost descoperit la sfârşitul anilor 1990, în Malaezia. Peste 100 de oameni au murit în urma infectării. Nipah se poate răspândi cu ajutorul liliecilor, al porcilor, dar și prin contactul uman.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, virusul poate ajunge la oameni şi prin intermediul câinilor şi pisicilor. Rata mortalității este înfricoșătoare- între 40% și 75%.

Te-ar mai interesa: Roxana Alexandra a murit. Tânăra se temea mai mult...

Cele mai cunoscute simptome pentru acest virus sunt:

  • frisoane,
  • stări de vomă
  • edem cerebral.

Vestea bună este că cei opt contacţi direcţi ai băiatului de 12 ani au avut rezultate negative la testarea pentru infecţii cu virusul Nipah. Până în prezent nu s-a descoperit un vaccin sau un medicament care să trateze sau să prevină infectarea.

Nu există, deocamdată, tratament sau vaccin pentru infectarea cu virusul Nipah. Potrivit reprezentanţilor Organizației Mondială a Sănătății (OMS), tratamentul primar constă în îngrijire. Până în prezent, mai puţin de 1000 de persoane au fost infectate cu Nipah.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, despre mezeluri: O supercarne. În l...

Există 16 priorităţi pentru a fi studiate de către specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, virusul Nipah se află printre aceste potenţiale pericole. Specialiştii atrag atenţia că omenirea trebuie să se pregătească pentru o pandemie şi mai mare şi că virusul Nipah poate sta la originea acestei pandemii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private