joi, august 18, 2022

Un medic veterinar din China a devenit prima persoană din țară care a contractat și a murit de virusul extrem de rar Monkey B, au declarat oficialii chinezi weekendul trecut, potrivit Fox News.

Medicul veterinar, în vârstă de 53 de ani, a avut simpotme precum greață severă și febră la două luni după ce a disecat două maimuțe la un institut de cercetare în domeniul reproducerii din Beijing și a murit pe 27 mai, potrivit Washington Post.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic a dezvăluit cum să scapi de burtă ga...

Virusul Monkey B, cunoscut și sub numele de virusul Herpes B, provine de obicei din contactul cu o maimuță macacă și poate provoca leziuni cerebrale severe sau moarte, potrivit Centrului pentru Control și Prevenire a Bolilor. Virusul atacă sistemul nervos central și are o rată de mortalitate de aproximativ 80% dacă nu este tratat, a raportat publicația Post, citând expertul în boli infecțioase Kentaro Iwata de la Universitatea japoneză Kobe.

CDC spune că peste 200 de persoane din 27 de state americane sunt urmărite pentru că s-ar fi putut contamina

Un rezident american care a vizitat Nigeria a fost diagnosticat cu varicelă săptămâna trecută după ce s-a întors în Texas, potrivit CDC.

Te-ar mai interesa: Bolile reumatice, în creștere alarmantă la tineri ...

Centrul pentru prevenția și controlul bolilor american este îngrijorat că pasagerii care s-au aflat la bordul celor două avioane cu care a călătorit texanul au fost expuși la această boală.

El a călătorit din Lagos, Nigeria în Atlanta în data de 9 iulie, chiar înainte de a se întoarce în Dallas, acolo unde a fost spitalizat.

CDC a anunțat că lucrează cu operatorii de curse aeriene pentru a stabilit care sunt riscurile potențiale pentru cei care au călătorit împreună cu bărbatul. Agenția precizează, totuși, că riscurile de transmisie sunt mici, în contextul în care pasagerii au purtat masca obligatorie din cauza pandemiei.

Te-ar mai interesa: Alimentele acide îngrașă și îmbolnăvesc. Cu ce ali...

Monkey V Este un alfa-herpesvirus prezent la macaci, similar virusurilor herpes simplex HSV1 și HSV2. Se poate transmite la om prin contactul direct cu o maimuță infectată sau cu fluidele corporale ale animalului. Poate supraviețui mai multe ore pe suprafețe, mai ales în condiții de umiditate.

Ce este și cum se manifestă Monkey B sau „variola maimuței”

Variola de maimuță este o boală virală din aceeași „familie” cu variola, dar este mult mai puțin severă. Ea este găsită în părți îndepărtate ale țărilor din centrul și vestul Africii, în apropierea pădurilor tropicale.

Te-ar mai interesa: Consumul de ciocolată ne ferește de multe afecțiun...

Simptomele bolii includ:

  • La început, febră, dureri de cap, umflături, dureri de spate, dureri de mușchi și lipsă generală de energie
  • După ce febra scade, apare urticaria la nivelul pielii, care începe mai întâi pe față și se extinde apoi pe restul corpului, mai ales pe palme și pe tălpi
  • Urticaria provoacă mâncărimi puternice și trece prin diferite stadii înainte de face coajă și a se desprinde de pe piele. Leziunile din urma acestui proces provoacă cicatrici.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private