Sari la conținut

Un oficial OMS avertizează: „Veți avea mâinile pătate de sânge dacă renunțați la lupta împotriva COVID”

Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății avertizează. „Veți avea mâinile pătate de sânge dacă renunțați la lupta împotriva COVID” – este mesajul acestuia pentru națiunile bogate.

Potrivit Antena 3, consilierul principal al OMS, Bruce Aylward, a avertizat că națiunile mai bogate nu trebuie să facă un pas în spate în abordarea COVID ca problemă globală acum, în fața viitoarelor valuri potențiale de infecție.

Tedros a subliniat că două treimi din populația lumii a fost vaccinată, inclusiv trei sferturi dintre lucrătorii din domeniul sănătății și persoanele în vârstă.

„Am petrecut doi ani și jumătate într-un tunel lung și întunecat și abia începem să întrezărim lumina de la capătul acelui tunel”, a spus el.

Dar, a subliniat el, „este încă departe, iar tunelul este încă întunecat, cu multe obstacole care ne-ar putea împiedica dacă nu avem grijă”.

Suntem încă în tunel

În cea mai recentă actualizare epidemiologică, OMS a declarat că peste 9.800 de decese au fost raportate săptămâna trecută, în scădere cu 17% față de o săptămână înainte, în timp ce au fost raportate 3,2 milioane de cazuri noi.

Agenția de sănătate a ONU a avertizat că scăderea numărului de cazuri raportate este înșelătoare, deoarece multe țări au redus testele și este posibil să nu detecteze cazuri mai puțin grave.

Săptămâna trecută, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat reporterilor că lumea „nu a fost niciodată într-o poziție mai bună pentru a pune capăt pandemiei… Sfârșitul este în vedere”, iar președintele SUA, Joe Biden, a declarat că pandemia s-a încheiat.

„Când îi aud spunând: , mă gândesc: „, a spus Aylward.

„Dacă vă culcați acum și acest val ne lovește peste trei luni… Veți avea mâinile pătate de sânge „, a spus el.

Președintele SUA anunță sfârșitul pandemiei COVID-19

„Pandemia s-a terminat. Mai avem probleme cu Covid, încă lucrăm acolo. Dar pandemia s-a terminat. Vezi, nimeni nu poartă măști. Toți sunt într-o formă bună. E exemplul perfect. Așa că eu cred că lucrurile se schimbă”, a spus președintele american Joe Biden.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: