Sari la conținut

Un preot a dat cu maşina peste un bărbat şi a fugit de la locul accidentului

Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din localitate

Un preot a dat cu maşina peste un bărbat şi a fugit de la locul accidentului. Explicaţia uimitoare pentru fugă a fost aceea că se grăbea să meargă la sfințirea caselor de Bobotează. Deşi incidentul nu a avut martori, a fost surprins de camerele de supraveghere din localitate.

Evenimentul a avut loc în a doua zi a anului pe drumul județean care traversează localitatea Oncești. Dimineața, în jurul orei 7:00, un bărbat în vârstă de 68 de ani care mergea pe marginea drumului a fost lovit în spate de o mașină care se deplasa în aceeași direcție.

Preotul este acum sub investigație penală

Bătrânul a fost proiectat la sol în urma impactului, însă șoferul nu numai că a continuat să conducă fără să oprească pentru a evalua situația, dar nici nu a redus viteza. A urmat traseul către Sighetu Marmației, unde autoritățile l-au oprit în trafic, identificându-l pe baza înregistrărilor furnizate de camerele de supraveghere.

Investigațiile au dezvăluit că la volan se afla un preot pensionar din satul vecin, care se grăbea să ajungă în Sighet în acea dimineață pentru a merge cu Crucea la enoriași. A fost supus testului alcoolscopic, care a confirmat că nu consumase băuturi alcoolice. Victima a fost transportată la spitalul din Sighetu Marmației, fiind externată după primirea tratamentului medical necesar.

Preotul este acum sub investigație penală pentru părăsirea locului accidentului și vătămare corporală din culpă.

Cum va fi pedepsit un preot a dat cu maşina peste un bărbat şi a fugit

Fuga de la locul accidentului rutier în care a rezultat vătămarea sau moartea unei persoane este considerată infracțiune în România conform Codului Penal și este pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani. Această pedeapsă poate fi înăsprită în cazuri în care fuga de la locul accidentului a fost urmată de consecințe grave pentru victime sau dacă făptuitorul nu acordă ajutorul necesar persoanei rănite sau nu anunță autoritățile competente despre eveniment.

În plus, în anumite situații, ca și în cazul accidentelor rutiere soldate cu vătămări corporale sau deces, pedeapsa pentru fuga de la locul accidentului poate fi majorată sau influențată de circumstanțe specifice legate de eveniment, de comportamentul făptuitorului sau de alte împrejurări relevante din cazul respectiv.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel