sâmbătă, august 8, 2020

E anchetă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, după ce un pacient diagnosticat cu accident vascular cerebral (AVC) a fost externat din greșeală.

Bărbatul, în vârstă de 78 de ani, din Vaslui a fost confundat de reprezentanții Unității de Primiri Urgențe cu un pacient venit dintr-un centru rezidențial pentru persoane vârstnice și trimis, în locul acestuia în unitatea respectivă, cu o ambulanță.

Citește și:

Reprezentanții SJU Vaslui au transmis că cei doi pacienți aveau diagnostic similar și aceeași vârstă, iar cel care a fost transportat inițial la căminul de bătrâni avea dificultăți de vorbire și nu le-a putut spune cadrelor medicale că este vorba despre o confuzie.

“Este o situație regretabilă. Au fost demarate verificări în cadrul UPU și vor fi luate măsuri”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Citește și:

Cei care și-au dat seama că este vorba despre un alt bărbat au fost reprezentanții centrului rezidențial. Reprezentanții Serviciului de Ambulanță au dus înapoi, la spital, bărbatul care fusese luat din greșeală și l-au transportat la centru pe cel internat în instituția de ocrotire.

Parteneri