luni, august 2, 2021

Consecințele abstinenței sexuale pot fi extrem de serioase pentru corpul tău, au descoperit cercetătorii. Și nu doar asupra corpului, ci și a minții

Deşi subiectul poate fi unul neplăcut pentru cele

mai multe femei, este bine de ştiut că lipsa activităţii sexuale pentru o perioadă îndelungată se poate lăsa cu urmări: mâncărime şi chiar arsuri în zona intimă. Iată ce spune sexologul englez Louise Mazanti şi care sunt complicaţiile care se pot produce în corpul unei femei.

Atrofia vaginală

Atrofia vaginală, aşa cum se numeşte în termeni medicali, este o afecțiune comună, dar tratabilă, care determină slăbirea peretelui vaginal.Şi, deși poate fi o problemă pentru femeile de orice vârstă, este mai probabil să afecteze femeile care trec sau au trecut la/prin perioada menopauzei.

Acest

lucru se întâmplă din cauza faptului că  organismul produce mai puțin estrogen decât în ​​mod normal, ceea ce are un impact asupra modului în care se comportă peretele vaginal. Atrofia vaginală poate apărea, de asemenea, la femeile care au fost tratate de cancer, în special la cele care au avut tratament hormonal pentru cancerul de sân, potrivit Clinicii Mayo, potrivit thesun.co.uk.  Simptomele frecvente: arsuri, mâncărime, dificultăți la pipi și durere în timpul sexului.

Lipsa sexului duce la depresie și criză de identitate

Mai exact, atrofia  vaginală  determină  ca pereții vaginului să devină

subțiri și uscați. Creşterea fluxului sanguin ajută la menţinerea unui ţesut bine irigat cu sânge şi oxigeneaza vaginul, ceea ce micşoreaza şansele ca acesta să devină inflamat, subţiat sau uscat.

Louise Mazanti, terapeut sexolog londonez spunea: “Este foarte important da avem o viata sexuala sanatoasa cu un partener sau cu noi insine. Oamenii spun foarte des: nu am o viaţă sexuală pentru că nu am un partener. Uitaţi de asta, puteţi avea o relaţie sexuală cu voi înşivă!”

Potrivit celor afirmate de Mazanti, daca celulele nu sunt suficient de oxigenate, acest lucru poate determina

inflamarea care poate conduce la probleme precum  atrofia vaginala. Mai exact, acumulările de toxine pot stopa ajungerea nutrienţilor vitali spre celule, lasând ţesutul usor slăbit sau subţiat.

Mazanti a adăugat că pierderea abilității de a face sex nu este doar o problemă fizică, ci poate avea efecte serioase şi asupra sănătății mintale a unei persoane. Ea a adăugat: “Când abilitatea ta de a face sex și dorința ta de a face sex scad, se schimbă masiv şi identitatea unei persoane”. Potrivit sursei citate, acest lucru poate provoca “depresie și o criză de identitate și o analiză

profundă a naturii existențiale”.

Terapia cu estrogen

În funcție de cât de gravă este această afecțiune, este posibil să vă confrunţaţi cu o paletă de simptome: uscăciune, senzație de arsură, mâncărime, infecţii ale tractului urinar, incontinenţă, sângerare ușoară după sex, disconfort in timpul sexului, uscăciune în timpul sexului, scurtarea sau strângerea vaginului.

Important! Pentru a diminua atrofia vaginală este bine să folosiţi  lubrifianți, utilizați  în special pentru a trata uscarea și pentru a vă îmbunătăți viața sexuală. Dacă simptomele nu se îmbunătățesc, poate fi recomandată terapia cu estrogen pe piele.

Ultimele stiri

Parteneri