Sari la conținut

Un simplu test cu oţet a scăzut cu o treime numărul deceselor provocate de cancerul de col uterin

Rata deceselor prin cancer de col uterin a fost redusă cu aproape o treime în India, datorită unui simplu test cu oțet, potrivit unui studiu care a inclus 150.000 de femei.

Cancerul cervical este cauzat de anomaliile celulare apărute la nivelul colului uterin. Cea mai eficientă metodă de a preveni cancerul de col uterin este efectuarea regulată a testului Papanicolau, un test destul de scump și inaccesibil pentru miile de femei care locuiesc în mahalalele din India. Din acest motiv, acest tip de cancer a ajuns principala cauză de deces  pentru femeile din India.

Un studiu realizat printre 150.000 de femei din cele mai sărace cartiere ale Indiei a arătat că un test ieftin și rapid are capacitatea de a salva mii de vieți în fiecare an, în țările lumii a treia, depistând cancerul în primele faze ale evoluției, când poate fi tratat cu șanse mari de reușită.

Testul poate fi realizat de oricine care a făcut un training ce durează 2 săptămâni, fără să fie nevoie de laboratoare complicate. Suprafața colului uterin se tamponează cu un instrument îmbibat în oțet diluat, care face ca celulele anormale să își schimbe culoarea pentru scurt timp.

Studiul a arătat că acest test are capacitatea de a preveni 22.000 de decese în India și 72.600 la nivel mondial, pe an.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.