Sari la conținut

Un simptom comun în timpul iernii ar putea fi, de fapt, un semn crucial al unui cancer mortal

raceala prelungită
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Întotdeauna apar tot mai multe cazuri de tuse și răceală în timpul iernii, efectele temperaturilor scăzute asupra sistemului nostru imunitar și condițiile de umiditate sunt perfecte pentru a lua și a transmite bolile între oameni.

Cu toate acestea, în timp ce o tuse nu ar declanșa, de obicei, un semnal de alarmă, ea poate fi semnul a ceva mult mai grav decât o simplă răceală de iarnă. Medicul Sarah Jarvis a avertizat că un simptom care ar putea fi confundat cu cel al unei răceli obișnuite, al gripei sau chiar al Covidului ar putea fi, de fapt, un prim semn al unei boli mai mortale – cancerul pulmonar.

„Pe măsură ce se apropie iarna, este mai important ca niciodată să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și să luați măsuri pentru a căuta ajutor dacă există vreo șansă de boală gravă”, a declarat ea pentru Express.

„Dacă începeți să simțiți orice schimbări în corpul dumneavoastră sau dacă ceva nu se simte bine, este foarte important să verificați aceste simptome. Probabil că nu va fi nimic grav, dar dacă este vorba de cancer, cu cât este descoperit mai devreme, cu atât mai bine.

Sursă foto: Getty Images

Un simptom comun care este ușor de confundat cu efectele vremii

„Există un simptom comun care este ușor de confundat cu efectele vremii reci și care, în general, este respins.” Mai exact, simptomul la care trebuie să fim atenți este tusea care durează trei săptămâni sau mai mult, un lucru care este mai ușor de trecut cu vederea iarna, când îmbolnăvirile sunt mai frecvente. O tuse care durează trei săptămâni sau mai mult este un simptom comun iarna, care poate fi ușor dat la o parte”, a continuat ea.

„Poate fi efectul persistent al unei răceli sau un răspuns la vremea rece. Dar, deoarece este, de asemenea, un simptom cheie al cancerului pulmonar, este vital să nu o ignorăm. Poate fi tentant să ignori o tuse persistentă ca fiind o răceală sau o gripă obișnuită, mai ales dacă poți merge la serviciu și îți poți continua activitățile zilnice. În calitate de medic de familie, vreau să încurajez cu adevărat pe oricine care s-ar putea confrunta cu acest simptom să contacteze cabinetul de medicină de familie cât mai curând posibil.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel