Sari la conținut

Un simptom puțin cunoscut care apare noaptea ar putea semnala o boală mortală

insomnia
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Condiment pentru insomnie

Simptomele comune ale cancerului pulmonar includ tusea cu sânge și lipsa de respirație, dar Dr. Anita Raja a împărtășit un semn de avertizare care este adesea trecut cu vederea.

Această boală devastatoare apare atunci când celulele din plămâni se divid necontrolat, provocând creșterea tumorilor care se pot răspândi apoi în alte părți ale corpului. În ciuda faptului că este etichetată drept „boala fumătorilor”, aproximativ una din opt persoane care suferă de această afecțiune nu a fumat niciodată, a avertizat Coaliția britanică împotriva cancerului pulmonar (UKLCC), potrivit Mirror.

Simptomele comune includ adesea o tuse persistentă și lipsa de aer, dar un expert a evidențiat un semn de avertizare puțin cunoscut, care este de obicei trecut cu vederea. Medicul de familie NHS Dr. Anita Raja a explicat că pacienții loviți de cancer pulmonar se pot trezi din somn acoperiți de transpirație, ceea ce este cunoscut și sub numele de hiperhidroză în somn.

Transpirația este declanșată de organismul care luptă împotriva tumorii, ceea ce poate cauza încălzirea acestuia în acest proces.

Transpirațiile pot fi cauzate și de febră, care este mai frecventă în ultimele etape ale bolii, dar care poate apărea în orice moment. Febra este, de obicei, rezultatul unei infecții, care este mai frecventă în cazul cancerului pulmonar.

Un simptom puțin cunoscut care apare noaptea ar putea semnala o boală mortală

De asemenea, ele pot fi legate de niveluri scăzute de celule albe din sânge care luptă împotriva bolii, ceea ce se poate întâmpla după radioterapie sau chimioterapie. Transpirațiile nocturne pot fi, de asemenea, rezultatul unor modificări hormonale, care pot fi declanșate de tumoră sau de tratamente.

Dr. Raja a declarat: „Pacientul poate avea senzația că se trezește îmbibat de transpirație, împreună cu febră. Dacă acest lucru este însoțit de o tuse uscată de mai mult de trei săptămâni sau de sânge în spută (flegmă), acest lucru poate indica un cancer pulmonar”.

Dacă aveți o boală cronică care vizează plămânii, aceasta vă poate face să tușiți spută, care este un tip de mucus gros produs în plămâni. Medicul a adăugat că ar trebui să „solicitați de urgență asistență medicală” dacă suferiți de oricare dintre aceste simptome.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel