Sari la conținut

Transpirațiile din carne sunt reale! Experții explică ce sunt și de ce apar

Transpirațiile din carne sunt reale! Experții explică ce sunt și de ce apar.

Ți s-a întâmplat vreodată să transpiri leoarcă după ce ai mâncat carne? Poate suna ciudat, dar este o stare adevărată. După cum sugerează și numele, transpirațiile de carne se pot întâmpla atunci când cineva devine prea transpirat după ce a mâncat multă carne – cu toate acestea, conform experților, nu există dovezi științifice sau cercetări care să susțină transpirația cărnii ca stare.

Transpirațiile din carne sunt reale! Experții explică ce sunt și de ce apar

Potrivit medicilor, transpirațiile din carne pot apărea din cauza modului în care organismul lucrează pentru a digera proteinele – un macronutrient important care se găsește din abundență în carne.

Există o altă ipoteză pe această temă care explică de ce apar transpirațiile în urma consumului de carne. Experții spun că este un răspuns metabolic de producere a căldurii la consumul multor alimente non-vegetariane, deoarece organismul poate procesa doar o anumită cantitate de proteine ​​la un moment dat. Iar depășirea acesteia poate provoacă o digestie și o absorbție proastă.

Organismul are nevoie de energie pentru a descompune o cantitate mare de carne și pentru a absorbi nutrienții din aceasta. Și, deși nu există multe studii privind transpirațiile din carne, cercetările sugerează că aportul de proteine ​​poate declanșa termogeneza atunci când este consumat în exces.

Meati Foods Plans DTC Launch For Fungi-Based Steak After Secret Restaurant  Trial

Sunt transpirațiile în urma consumului de carne o problemă?

Transpirațiile din carne nu sunt un motiv de îngrijorare – medicii spun că NU e vorba de o urgență medicală sau ceva care ar trebui să tragă un semnal de alarmă.

Cu toate acestea, dacă se întâmplă prea des, devine important să verificăm dacă alimentația este echilibrată sau nu. Consumul de prea multe proteine ​​poate duce la otrăvire cu proteine ​​- se recomandă să rămâneți la un gram de proteine ​​pe kilogram de greutate corporală.

Cum să previi transpirația din carne?

Dacă apar transpirații din carne, aceasta ar putea fi din cauza consumului de prea multe proteine ​​și a statului în același loc; a nu face nicio activitate fizică și a rămâne imobil ore lungi.

Încercați să vă mișcați pentru o digestie lină.

Încercați să nu mâncați mai mult de 90 grame până la 170 de  grame de carne la o masă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel