miercuri, iunie 29, 2022

Un sindrom MISTERIOS ucide tinerii sănătoși.  SADS. Așa se numește sindromul care ucide tinerii sănătoși. Ei mor brusc, iar medicii caută răspunsuri prin intermediul unui nou registru național.

Un sindrom MISTERIOS ucide tinerii sănătoși. Li se oprește brusc inima. Medicii caută răspunsuri

Sindromul, cunoscut sub numele de SADS, a fost fatal pentru tot felul de persoane, indiferent dacă acestea mențin un stil de viață sănătos și în formă, transmite Daily Mail.

SADS este un „termen generic pentru a descrie decesele neașteptate în rândul tinerilor”, a declarat Colegiul Regal Australian al Medicilor Generaliști, care apare cel mai frecvent la persoanele cu vârsta sub 40 de ani.

Te-ar mai interesa: Cei mai mari dușmani ai creierului. Vlad Ciurea: „...

Termenul este folosit atunci când o autopsie nu poate găsi o cauză evidentă a decesului.


4.000 de decese anuale cauzate de SADS

Fundația SADS, cu sediul în SUA, a declarat că peste jumătate din cele 4.000 de decese anuale cauzate de SADS la copii, adolescenți sau tineri adulți prezintă unul dintre primele două semne de avertizare.

Aceste semne includ un istoric familial de diagnosticare SADS sau moartea subită și inexplicabilă a unui membru al familiei și leșin sau convulsii în timpul exercițiilor fizice, sau atunci când sunt excitați sau speriați.

Anul trecut, o femeie în vârstă de 31 de ani, Catherine Keane, a murit în somn în timp ce locuia cu doi prieteni în Dublin.

Te-ar mai interesa: Iată ce PIETRE și CRISTALE ne ajută să slăbim...

Mama ei, Margherita Cummins, a declarat pentru Irish Mirror: „Cu toții lucrau de acasă, așa că nimeni nu a acordat atenție atunci când Catherine nu a coborât la micul dejun”.

„I-au trimis un SMS la ora 11.20 și, când nu le-a răspuns, au verificat camera ei și au constatat că murise. Prietena ei a auzit un zgomot în camera ei la ora 3.56 și crede acum că atunci a murit.”

Te-ar mai interesa: CAISELE, pline de vitamine și minerale. Iată ce bo...

Doamna Cummins a declarat că fiica ei „mergea la sală și făcea 10.000 de pași în fiecare zi.”

„Mă consolează faptul că s-a dus în somn și nu a cunoscut durerea și sunt recunoscătoare pentru asta. Întotdeauna mi-am făcut griji în legătură cu copiii atunci când merg cu mașina, dar nu m-am așteptat la așa ceva. Nu am crezut niciodată că voi pierde un copil în viața mea.”

Te-ar mai interesa: Ce este recomandat să mănânci în funcție de ZODIE...

750 de cazuri pe an de persoane cu vârsta sub 50 de ani

Institutul Baker Heart and Diabetes din Melbourne dezvoltă primul registru SADS din țară.

„Există aproximativ 750 de cazuri pe an de persoane cu vârsta sub 50 de ani din Victoria cărora li se oprește brusc inima (stop cardiac)”, a declarat un purtător de cuvânt.

„Dintre acestea, la aproximativ 100 de tineri pe an nu se va găsi nicio cauză, chiar și după investigații extinse, cum ar fi o autopsie completă (fenomenul SADS).”

Te-ar mai interesa: Atenție la căpușe! 14% din populația lumii s-a inf...

Cardiologul și cercetătorul Dr. Elizabeth Paratz a declarat: „Registrul lui Baker a fost primul din țară și unul dintre puținele din lume care a combinat informații de la ambulanță, spital și medicină legală.”

„Vă permite să vedeți că oamenii au avut stop cardiac și nu s-a găsit nicio cauză în partea din spate”, a spus Dr. Paratz.

Ea crede că potențiala lipsă de conștientizare se poate datora faptului că „o mare parte dintre acestea au loc în afara mediilor medicale tradiționale.”

„Majoritatea acestor evenimente SADS, 90%, au loc în afara spitalului – persoana nu supraviețuiește – așa că, de fapt, personalul de pe ambulanță și medicii legiști se ocupă de majoritatea acestor pacienți”, a spus Dr. Paratz.

Care sunt genele care provoacă SADS?

„Cred că până și medicii subestimează acest lucru. Vedem doar cei 10 la sută care supraviețuiesc și ajung la spital. Noi înșine vedem doar vârful icebergului”.

Pentru familia și prietenii victimelor, SADS este o entitate ‘foarte greu de înțeles’, deoarece este un ‘diagnostic de nimic’, a adăugat Dr. Paratz.

Dr. Paratz a declarat că, din perspectiva sănătății publice, combaterea SADS nu este ‘la fel de ușoară ca și cum toată lumea din Australia ar fi supusă unui test genetic’, deoarece oamenii de știință nu au fost încă 100% clarificați cu privire la ‘ce gene provoacă acest lucru’.

„Cel mai bun sfat ar fi că, dacă ați avut o rudă de gradul întâi – un părinte, un frate, un copil – care a avut un deces inexplicabil, este extrem de recomandat să consultați un cardiolog”, a spus ea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private