miercuri, iunie 29, 2022

5 moduri de a te asigura că nu mori în somn. 

O lume întreagă a fost șocată de moartea recentă a actorului Ray Liotta, care a murit în somn pe 26 mai, la vârsta de 67 de ani. Iar această tragedie vine la doar câteva luni după ce comediantul Bob Saget, în vârstă de 65 de ani, a murit în urma unei răni la cap în timp ce dormea. 

În timp ce moartea în timpul somnului pare liniștită și preferabilă pentru mulți, atunci când se întâmplă oamenilor de 60 de ani (relativ tineri în zilele noastre), poate părea înfricoșătoare. Deși nu știm cauza morții lui Liotta, experții spun că 90% dintre decesele subite și neașteptate pe timp de noapte sunt cauzate de stop cardiac.

Te-ar mai interesa: Expunerea la orice fel de lumină în timpul somnulu...

Iată cum să evitați asta, dacă este posibil.

Moduri de a te asigura că nu mori în somn: 1. Fii atent cu privire la medicamente

Persoanele care au boli de inimă și plămâni și care iau medicamente care afectează creierul (inclusiv sedative, antidepresive sau medicamente pentru durere) au cel mai mare risc de a muri în somn, a declarat dr. Sumeet Chugh, directorul medical al Centrului de Ritm Inimă din Cedars-Sinai pentru Wall Street Journal recent.

El a sfătuit oamenii din acel grup să discute cu medicii lor despre reducerea riscului: „Vorbește din nou cu medicii tăi și spune-le: „Chiar am nevoie de acest sedativ suplimentar? Poate pot încerca să mă descurc cu unul în loc de doi.”

Te-ar mai interesa: Mai ușor să previi. Află 5 reguli FENG SHUI pentru...

Chiar dacă asta nu se aplică în cazul tău, fiind conștient de potențialele interacțiuni dintre medicamente, ca să nu mai vorbim de alcool și alte substanțe, este din ce în ce mai important pe măsură ce îmbătrânești.

2. Conștientizează simptomele apneei în somn

Apneea obstructivă în somn (OSA) îi determină pe oameni să nu mai respire pentru perioade în timpul somnului, deoarece țesuturile moi se prăbușesc în căile respiratorii. Corpul se trezește ușor, astfel încât să se poată relua respirația, repetând procesul de câteva ori pe noapte.

Te-ar mai interesa: Iată 3 motive SERIOASE să consumi CITRICE...

Dacă sună obositor, corpul tău este de acord: apneea în somn poate crește riscul de boli de inimă și stop cardiac brusc.

Afecțiunea este tratabilă, dar experții spun că 80 până la 90% dintre persoanele cu apnee în somn nu sunt diagnosticate. Simptomul principal: sforăitul. Dacă o faci în mod cronic, consultați-vă medicul.

Moduri de a te asigura că nu mori în somn: 3. Nu ignora durerea în piept

Durerea în piept nu este ca o durere de cap sau mahmureala, încercarea de a „adormi” ar putea fi o greșeală fatală. Experții spun că dacă simți chiar și

Te-ar mai interesa: Insectele care terorizează România! Mare atenție...

  • un disconfort ușor, presiune, senzație de strângere sau strângere în zona pieptului;
  • durere în gât, maxilar, spate sau umeri;
  • dificultăți de respirație;
  • sau amețeli,

ar putea fi un semn al unui atac de cord. Sunați imediat la 112.

4. Fii atent cu privire la sănătatea inimii

Potrivit eatthis.com, examenele fizice regulate vă vor ține la curent cu privire la sănătatea inimii. Multe probleme cardiace sau semne de boli de inimă pot fi identificate cu un EKG de rutină.

Pe tot parcursul anului, practicarea unor obiceiuri sănătoase pentru inimă, precum o dietă sănătoasă, exercițiile fizice regulate, evitarea tutunului și a consumului de alcool, poate însemna mult.

Te-ar mai interesa: STUDIU: DEPRESIA poate fi tratată și cu PROBIOTICE...

Moduri de a te asigura că nu mori în somn: 5. Asigurați-vă că aveți un somn de calitate suficient

Somnul nu este un risc pentru sănătate – departe de asta. A nu avea parte de un somn de calitate suficient în mod regulat, însă, a fost asociată cu o varietate de probleme de sănătate, de la obezitate și diabet până la demență și boli de inimă.

Oamenii de știință au spus că au determinat cantitatea ideală de somn pentru persoanele de vârstă mijlocie și înaintată: șapte ore pe noapte. Obținerea de șase ore sau mai puțin a fost asociată cu boli cardiovasculare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private