miercuri, octombrie 27, 2021

Un singur aliment introdus în alimentația zilnică poate ține colesterolul în frâu. Un studiu american realizat pe un eșantion de persoane cu risc de diabet spune că dacă în regimul alimentar zilnic sunt

incluse și nucile, valorile colesterolului se vor îmbunătăți.

Cercetătorii de la Universitatea Yale au supus studiului un număr de 112 persoane, pe care le-au împărțit în două grupe. În primul grup, participanții au beneficiat de sfaturi privind nutriția și au urmat un regim sărac în calorii. În celălalt grup, fiecare persoană a consumat ce a dorit, fară a primi vreun sfat.

Apoi, cercetătorii le-au cerut unor persoane alese la întâmplare să consume zilnic, în plus față de regimul lor, 56 de grame de nuci (336 de calorii). Celelalte persoane nu au mâncat nuci timp de șase luni.

După

această perioadă, cercetătorii au constatat o scădere a colesterolului rău (LDL) și a colesterolului total în cazul persoanelor care consumaseră zilnic nuci, se arată în raportul publicat în revista BMJ Open Diabetes Research & Care și preluat de Le Parisien, potrivit site-ul 20minutes.fr.

Deși nucile aduc beneficii organismului, datorită acizilor grași, vitaminelor și mineralelor pe care le conțin, trebuie evitat consumul excesiv, întrucât au multe calorii și ar putea favoriza o creștere în greutate.

Nucile mai conțin și o serie de minerale necesare menținerii sănătății organismului,

precum: mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc și seleniu. Cuprul este un co-factor esențial pentru multe enzime din organism, stimulând activitatea enzimatică a celulelor și îmbunătățind metabolismul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Ultimele stiri