marți, decembrie 6, 2022

Spital de urgență fără gaz și curent. Conducerea celei mai mari unități spitalicești a cerut ajutorul Consiliului Județean Vrancea pentru că Ministerul Sănătății a refuzat să îi ajute cu plata facturilor.

Consiliul Județean Vrancea s-a reunit pentru o sedință care vizează Spitalul de Urgență din Focșani. Acesta este în pericol de debranșare de la electricitate, așa că scopul ședinței este de primi suma de un milion de lei.

Te-ar mai interesa: Secretul longevității celei mai frumoase bunicuțe ...

Achitarea facturilor, imposibilă

„Creșterea prețului la utilități a îngenuncheat bugetul unității noastre. Situația financiară a spitalului este instabilă datorită faptului că decontările de la CJAS Vrancea sunt la pragul minim, iar prețurile furnizorilor, mai ales a celor de la gaz și energie electrică, au crescut de până la 5 ori.
Valoarea mare a facturilor la utilități pe lunile februarie, martie, aprilie au adus spitalul în imposibilitatea de a le achita. Suma facturilor la utilități este una exagerată, peste puterea de plată a instituției.

Făcând un raport simplu între veniturile spitalului și cheltuielile cu plata facturilor, reiese clar că la momentul actual achitarea facturilor la utilități este o sarcină imposibilă pentru unitatea noastră”, se arată într-o adresă trimisă de Constantin Mândrilă, managerul Spitalului, către conducerea Consiliului Județean Vrancea.

Te-ar mai interesa: Dana Budeanu, mesaj incendiar pentru ministrul Săn...

Directorul spune că suma primită până acum nu acoperă nici măcar plata medicamentelor.

„Eu cred că tocmai ministerul este fix cel care are în responsabilitate aceste cheltuieli. Consiliul Județean nu va pune totuși în pericol funcționalitatea Spitalului Județean”, a transmis președintele CJC Cătălin Toma, potrivit stirilekanald. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private