vineri, august 19, 2022

Un spray nazal ieftin reduce riscul de Covid cu 62%. Oferă 6-8 ore de protecție cu două pulverizări pe nară.

Un spray nazal ieftin, ușor de utilizat, dezvoltat împreună de cercetătorii de la Universitatea din Oxford, a redus riscul de infecție cu Covid cu 62% într-un studiu clinic. Este simplu de realizat, ușor de utilizat și ar trebui să funcționeze împotriva oricărei variante, susțin cercetătorii. 

Te-ar mai interesa: Adevărul despre capacul galben al băuturilor răcor...

Un spray nazal ieftin reduce riscul de Covid cu 62%

„Acest spray prezintă un progres semnificativ în prevenția anti-covid”, a spus cercetătorul Rakesh Uppal, director al Barts Life Sciences.

Spray-ul nazal, numit pHOXWELL, este simplu de utilizat – doar două pulverizări în fiecare nară oferă 6 până la 8 ore de protecție împotriva COVID-19 și a altor viruși respiratori din aer.

Funcționează prin prevenirea virusurilor în infectarea țesuturile care căptușesc cavitatea nazală, blocând astfel calea principală de intrare a coronavirusului în organism. Acesta este diferit de un vaccin, care pregătește sistemul imunitar să atace un anumit virus (și, de asemenea, durează mai mult).

Te-ar mai interesa: Nu trebuie să petreci NICIODATĂ mai mult de cinci ...

În timpul studiului, 556 de lucrători din domeniul sănătății nevaccinați, fără infecții anterioare cu COVID-19, au folosit spray nazal sau un placebo de trei ori pe zi timp de 45 de zile. Nu au fost raportate efecte adverse grave în niciunul dintre grupuri.

Când participanții au fost testați pentru anticorpi COVID-19 – care indică faptul că au fost infectați, chiar dacă nu au dezvoltat niciodată simptome – 34,5% din grupul placebo au fost infectați, comparativ cu doar 13,1% dintre persoanele din grupul de tratament.

Te-ar mai interesa: Cum arată fiica Iuliei Albu. Are doar 13 ani și e ...

Acest lucru sugerează că spray-ul nazal a redus riscul de infecție cu 62%.

„Acum avem un instrument eficient, care anterior lipsea”, susțin oamenii de știință

„Acum avem un instrument eficient, care anterior lipsea, pentru a combate acest virus și este conceput pentru a oferi protecție suplimentară împotriva COVID-19, pe lângă vaccinuri, măști de față și spălarea mâinilor”, a spus Uppal.

Studiul clinic a fost efectuat în India din aprilie până în iulie 2021, când varianta Delta era dominantă, iar varianta Omicron este acum responsabilă pentru majoritatea infecțiilor. Cu toate acestea, deoarece mecanismul lui Omicron de a pătrunde în organism este același cu cel al lui Delta, cercetătorii cred că spray-ul lor nazal ar fi la fel de eficient împotriva acestuia și împotriva oricăror variante viitoare (deși ei atrag atenția în lucrarea lor că sunt necesare studii pentru a confirma această presupunere).

Te-ar mai interesa: Poliomielita, risc de reapariție după trei decenii...

„Pentru ca virusul să intre în celulă, trebuie să sufere anumite reacții chimice foarte specifice”, a explicat Uppal în noiembrie 2021. „Am reușit să găsim o modalitate de a manipula acea reacție chimică și, prin urmare, să oprim intrarea virusului. ”

„Am testat sparay-ul nazal împotriva tuturor virușilor de îngrijorare, a tuturor mutațiilor de îngrijorare și are o eficacitate egală, deoarece este o soluție bazată pe substanțe chimice”, a adăugat el.

Te-ar mai interesa: Efect bizar! Bărbat incapabil să „vadă” numerele d...

Această universalitate oferă spray-ului nazal un avantaj față de vaccinurile disponibile, care nu sunt nici pe departe la fel de eficiente împotriva noilor variante precum tulpina originală a COVID-19.

Cercetătorii solicită acum aprobarea de reglementare pentru a începe producerea și distribuirea pHOXWELL în India, cu scopul de a se extinde în alte țări în viitor. Ei subliniază că spray-ul nazal este ieftin, simplu de produs și ușor de depozitat, ceea ce l-ar putea face deosebit de benefic în țările cu venituri mici, unde doar 20% dintre oameni au primit cel puțin o doză de vaccin – comparativ cu 72% în națiunile cu venituri mari.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private