duminică, martie 26, 2023

Cercetătorii, conduși de Dr. Ho Sang Jung, au colaborat la acest proiect pentru a îmbunătăți diagnosticarea cancerului.

Dr. Jung a declarat: „În cazul cancerelor a căror metodă de diagnosticare nu este bine cunoscută, cum ar fi cancerul pancreatic, acesta este dificil de detectat, iar rata de supraviețuire după diagnosticul inițial este scăzută.

„Deoarece diagnosticarea timpurie este cea mai importantă pentru bolile incurabile, cum ar fi cancerul, ne așteptăm ca această tehnologie să ofere o nouă metodă de diagnosticare.”

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 27 Martie- 2 Aprilie. Mihai Voropchi...

Pentru studiul de cercetare, echipa a fabricat un senzor de tip bandă care detectează metaboliții.

Probele de urină ale pacienților cu cancer și ale pacienților fără cancer au fost comparate în ceea ce privește componentele metabolice.

Atunci când celulele canceroase proliferează în organism, acestea secretă diferiți metaboliți în urină datorită metabolismului anormal.

Senzorul cu bandă „a reușit să distingă până la 99 la sută dintre pacienții cu cancer de prostată și cancer pancreatic de persoanele normale”.

Instrumentul de depistare rapidă a pacienților cu cancer este, de asemenea, foarte accesibil, deoarece urina este o „mostră biologică pe care oricine o poate furniza cu ușurință”.

Te-ar mai interesa: Ce alimente declanșează sindromul intestinului iri...

Autorii au remarcat: „În plus, deoarece prețul de producție al senzorului de tip bandă este mai mic de 100 KRW pe unitate, este de așteptat ca acesta să poată fi utilizat pentru inspecții în masă.”

În prezent, echipa de cercetare crește treptat tipurile de cancer care ar putea fi diagnosticate prin analiza urinei pacienților cu cancer intestinal și pulmonar.


Diagnosticarea cancerului de prostată

Prostate Cancer UK a evidențiat un test de urină care evidențiază activitatea genei PCA3.

Te-ar mai interesa: A murit Ionuț! Tânărul a stat două luni în comă pr...

„CA3 este o genă care este activă în toate celulele prostatei, dar este foarte activă în celulele cancerului de prostată”, detaliază organizația caritabilă.

„În prezent, testul PCA3 este disponibil doar în câteva spitale și clinici private, deoarece avem încă nevoie de mai multe cercetări cu privire la cât de bine funcționează”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private