Sari la conținut

Un tratament vindecător de cancer a început să fie testat pe oameni. Pilula ucigașă de cancer pare să „anihileze” tumorile solide

dureri de oase, simptom de cancer
Sursa foto: Arhivă doctorul Zilei
Durerile de oase pot indica boli grave

Un tratament vindecător de cancer a început să fie testat pe oameni. Pilula ucigașă de cancer pare să „anihileze” tumorile solide fără să afecteze celulele sănătoase.

O „pastilă care ucide cancerul” pare să „anihileze” tumorile solide în primele cercetări – lăsând celulele sănătoase neafectate.

Noul medicament este în curs de dezvoltare de 20 de ani, iar acum este supus cercetărilor preclinice în SUA, potrivit SkyNews.

Cunoscut sub numele de AOH1996, acesta vizează o variantă canceroasă a unei proteine numite antigen nuclear al celulelor proliferante (PCNA).

În forma sa mutantă, PCNA este „critică” în replicarea ADN-ului și în repararea tuturor „tumorilor în expansiune”.

La AOH1996 lucrează City of Hope, una dintre cele mai mari organizații americane de cercetare și tratare a cancerului.

semne cancer
Sursă foto: PDPics/Pixabay

Pilula ucigașă de cancer pare să „anihileze” tumorile solide

Profesorul Linda Malkas, care a dezvoltat acest medicament, a explicat: „PCNA este ca un hub de terminal al unei mari companii aeriene care conține mai multe porți de avion.

„Datele sugerează că PCNA este alterat în mod unic în celulele canceroase, iar acest fapt ne-a permis să concepem un medicament care să vizeze doar forma de PCNA din celulele canceroase.

„Pastila noastră care distruge cancerul este ca o furtună de zăpadă care închide un hub important al unei companii aeriene, oprind toate zborurile de intrare și ieșire doar în avioanele care transportă celule canceroase.”

Deși rezultatele inițiale sunt promițătoare, cercetările de până acum au concluzionat doar că AOH1996 poate suprima creșterea tumorilor în modelele celulare și animale – fiind în curs de desfășurare prima fază a unui studiu clinic la om.

Pilula s-a dovedit a fi eficientă în tratarea celulelor derivate din cancerele de sân, de prostată, de creier, ovarian, de col uterin, de piele și de plămâni.

PCNA a fost etichetat anterior ca fiind „nedrogabil” – și se speră că această descoperire ar putea duce în viitor la medicamente mai personalizate și mai bine direcționate pentru tratarea cancerului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel